greencajt festival zagreb / 2021.

Greencajt festival po prvi puta okuplja sve koji žele živjeti i raditi održivo

U Zagrebu se uskoro održava Greencajt festival, prvi “zeleni festival” koji će na jednom mjestu u isto vrijeme okupiti eko entuzijaste, stručnjake, institucije i kompanije koje svojim djelovanjem afirmiraju održive vrijednosti. Festival će pod krovnom porukom “Okreni novi list” predstavit će najnovije zelene trendove, inovatore i održive proizvođače.


A organizirat će se i brojne edukativne radionice. One će se baviti temama pravilnog razvrstavanja otpada i izradom samostalnih eko sustava. Uz to, razgovarat će se o konceptu prenamjene predmeta koji nas okružuju i brojne druge. Na festivalskom food marketu posjetitelji će biti u mogućnosti kupiti proizvode lokalnih proizvođača. A u food zoni moći će se uživati isključivo u vegetarijanskom meniju. Budući da se Greencajt održava u Rougemarin Parku, meni je za ovu priliku osmislio chef Marin Medak.

“U tri dana druženja na istom mjestu će se okupiti zeleni entuzijasti i stručnjaci iz raznih područja. Govorit će se o dizajnu, klimi, kulturi, energiji, modi, hrani, tehnologiji i znanosti. Sve kako bi posjetiteljima pružili informacije i potaknuli ih na usvajanje novih životnih navika. Kao zelenim entuzijastima cilj nam je pozdraviti svaki pomak na bolje, svjesni da je dalek put pred nama. Ali tamo idemo kako bi u konačnici kao društvo živjeli održivo i u skladu s prirodom. Sva naša iskustva na online platformi Green.hr na ovaj ćemo način predstaviti kroz program Greencajt festivala. Jer naša je želja pokazati primjerom da se može”, rekao je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala i osnivač Green.hr platforme.

Greencajt festival predstavlja tematske panele

Oni će ugostiti dobro poznata imena iz svijeta poduzetništva, inovacija, energetike i zelenih politika. Govorit će se o pametnim gradovima, održivom razvoju kompanija i klimatskim promjenama. Bit će govora o budućnosti električnih automobila te održivoj modi i zelenim trendovima u industriji proizvodnje hrane.

U zelenoj expo zoni brojni će inovatori i mali poduzetnici predstaviti svoje proizvode i zelena rješenja. Jer Greencajt festival ima za cilj stvoriti zelenu zajednicu koja će ovim putem dobiti mjesto za izravnu komunikaciju i razmjenu ideja. Jedna od ključnih poruka koje Greencajt festival želi poslati je da malim koracima te bez velikih odricanja u svakodnevnom životu možemo živjeti održivije.

U pauzi između panela ili radionica moći će se uživati u umjetničkom programu festivala

Tu ćete moći pogledati izložbe koje promiču održive teme ili uživati u filmskom programu ekološke tematike koji festival predstavlja u suradnji s beogradskim Green Festom. Festival će organizirati i modni buvljak na kojem će se po promotivnim cijenama prodavati odjeća u humanitarne svrhe. Velika novost je i prva dodjela nagrade za promicanje zelenih i održivih tema pod nazivom Green Prix, koja će se dodijeliti najboljima u 5 kategorija. A u dijelu odabira najboljih imat će priliku sudjelovati i posjetitelji Green.hr online platforme.

Greencajt festival održava se prvi put u Zagrebu od 1. do 3. listopada 2021. godine u poznatoj oazi – Rougemarin parku. Festival se održava uz podršku pokrovitelja Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zagreba te Hrvatske gospodarske komore i brojnih partnera. Svi sadržaji besplatni su za posjetitelje.

Video: Greencajt festival 2021

Tagged