kaira kela & commi balde - green river festival zagreb - 2021.

Green River Festival Vas poziva na koncert afro groove benda Kaira Kela

Green River Festival koji se ovog ljeta održava u Zagrebu poziva Vas na koncert jedinstvenog afro groove benda Kaira Kela. Commi Balde & Kaira Kela je domaći afro groove bend, a nastupit će u subotu, 21. kolovoza 2021. godine u 20 sati. Bend je okupio svestrani senegalski glazbenik Ismail Commi Balde, koji je dodajmo, u svojoj karijeri nastupao i sa velikim glazbenikom Seckou Keitom.

Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme na Mandinka jeziku zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama. No, te pjesme su i nabrijane zapadnjačkim glazbenim stilovima. Dodajmo da Kaira Kela znači “mirotvorac” na Mandinka jeziku. Članovi benda su Commi Balde (vokal i perkusije), Miro Janković (bas gitara), Svibor Perković (gitara) i Silvije Matić (bubnjevi).

Podsjetimo, Green River Festival Zagreb održava se od 30. lipnja do 30. rujna 2021. godine. Mjesto radnje je sjeverna obala rijeke Save kod Hendrixovog mosta. Projekt GREEN River predstavlja novu generaciju festivala koji donose iskorak u smjeru održive budućnosti. Isto tako, GREEN River promovira i potiče “zeleni turizam grada” koji nudi lokalnom stanovništvu, a i turistima atraktivan turistički doživljaj u potpunosti usklađen s prirodom. Više o Green River Festivalu doznajte na službenoj Facebook stranici.

Smjestivši se na poplavnu ravnicu rijeke Save, na Green River Festivalu svatko će moći pronaći nešto za sebe. Cjelodnevna ljetna druženja, sunčalište, mjesta za igru i sport, razne reciklirane instalacije i rekviziti spremni su za vas. Osunčajte se na prvoj solarnoj plaži ili udobno smjestite u čamce u kojima ćemo zajedno ploviti dugim i toplim zagrebačkim ljetom. Radno vrijeme je od 16 do 24 sata preko tjedna, dok subotom i nedjeljom je festival otvoren od 10 do 24 sata. Cijela manifestacija odvijat će se u skladu s mjerama Civilne zaštite RH.

Video: Commi Balde & Kaira kela band

Tagged