the mission - wayne hussey, craig adams, simmon hinkler i mike kelly - 2020

Goth rock legende “The Mission” u gotovo originalnoj postavi vraćaju se u Zagreb

Nakon 12 godina, u utorak, 1. travnja 2020. godine, se u Zagreb, u klub Boogaloo vraćaju legende dark rocka “The Mission” i to u gotovo originalnoj postavi, gdje su pored frontmena Wayne Husseyja i originalni basist Craig Adams i originalni gitarist Simmon Hinkler! Za Simmona Hinklera će ovo biti prvi posjet Hrvatskoj sa The Mission pa će to biti prava poslastica za The Mission fanove, jer je baš ta postava snimila sve najbolje The Mission albume i obilježila njihov najbolji period. Na žalost, zbog lošeg zdravstvenog stanja im se nije mogao pridružiti i originalni bubnjar Mick Brown pa je na bubnjevima Mike Kelly, koji u The Mission svira od 2011. godine.

O gothic rock grupi The Mission

Legende gothic rocka, britansku grupu The Mission osnovali su 1986. Wayne Hussy i Craig Adams nakon odlaska iz The Sisters of Mercy. Već sa svojim prvim singlom Garden Of Delight osvajaju goth i inu publiku te se sa svakim svojim idućim izdanjem sve više približavaju prvim mjestima na top listama.

Iste godine The Mission potpisuju za veliku kompaniju Mercury i objavljuju svoj prvi album Gods Own Medicine, sa kojeg su skinuti singlovi Stay With Me i Wasteland, album postaje klasika gothic rocka, a The Mission sve popularniji. Slijedi kompilacija ranih singlova objavljenih za nezavinu etiketu First Chapter koju licencno u Jugoslaviji objavljuje diskografska kuća RTB i sa kojom The Mission učvrščuju pozicije i postaju trenutno najveći gothic rock bend na svijetu, pomalo zahvaljujući trenutnom mirovanju The Sisters Of Mercy.

1988. godine sa singlom Tower Of Strenght, koji je skinut sa idućeg albuma Children, The Mission dolaze do prvih mjesta oficijalnih top lista i sviraju prvu veliku svjetsku turneju u sklopu koje su održali odličan koncert pred desetak tisuća ljudi u rasprodanoj ljubljanskoj velikoj dvorani Hali Tivoli.

Slijedi još jedan uspješan album – Carved in Sand – sa kojeg su skinuta još dva velika hita Butterfly On The Weel i Deliverence. U sklopu svoje turneje The Mission 1990. godine dolaze po prvi puta i u Zagreb gdje su nastupili u dvorani Doma sportova.

Slijedi album Mask (1992) sa kojeg je skinut singl Never Again i sa kojim se The Mission udaljuju od svog primarnog gotic rock zvuka što je automatski rezultiralo i lošijom prođom albuma. Sa idućem albumom Neverland (1995.) se The Mission vraćaju gitarističom zvuku, no iako je album na nivou njihovih prvih izdanja pošto je ga objavljen za njihovu vlastitu etiketu, ni taj album ne prolazi, a The Mission se odlučuju na dužu pauzu.

2001. godine se The Mission vraćaju u velikom stilu sa odličnim novim albumom Aura i hit singlom Evangeline koji poprilično podjeća na rane The Sisters Of Mercy. Slijedi turneja u sklopu koje ponovno dolaze u Zagreb i održavaju odličan koncert u Tvornici Kulture. 2007. The Mission objavljuju svoj osmi studijki album God Is A Bullet koji nije zabilježio veći uspjeh.

U sklopu promocionalne turneje 2008. The Mission po treći puta posjećuju Zagreb gdje održavaju odličan koncert u zagrebačkom Boogaloo Clubu.

2013. izlazi album The Brighes Light na kojem se vraća u bend originalni guitarist Simmon Hinkler i vraća u The Mission svoj prepoznatljiv zvuk gitare.

2016. godine The Mission objavljuju svoj jedanaesti studijski album Another Fall from Grace koji smisaono vraća zvuk ranijih The Mission pa čak i The Sisters Of Mercy iz First Amd Last And Always faze u kojoj su u The Sisters Of Mercy svirali Wayne i Craig i bili autori većine pjesama na tom albumu. Na tom albumu se Wayne vraća na svoju prepoznatljivu gitaru sa dvanest žica, a kao gosti na albumu su nastupili prestižni glazbenici poput Martina Gorea iz Depeche Mode, Ville Valo iz grupe Him, Gary Numan, Julianne Regan iz All About Eve,…

Singl Met-Amor-Phosis u kojem gostuje Ville Valo postigao je veliki uspjeh i kod kritike i kod publike te je proglašen najboljim The Mission albumom nakon albuma Curved In Sand, a povratak na stari zvuk svi pozdravljaju. Tako možemo biti sigurni da će ova turneja biti jedna od najzanimljivijih, nakon one 1988. kada su The Mission bili na svom vrhuncu, a pravi fanovi će napokon doživjet da vide Wayne Hussy, Craig Adama i Simmon Hinklera zajedno na pozornici!

Ako ste ikad bili The Mission fan, to jednostavno ne smijete propustiti!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -