goričke večeri 2023

Goričke večeri 2023 – raznovrstan kulturni program za djecu i odrasle održava se od 16. do 25. lipnja na dvije lokacije u Velikog Gorici

Goričke večeri, najdugovječnija manifestacija Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica tradicionalno kreće i ovoga lipnja. Ovogodišnje večeri traju od petka, 16. do nedjelje, 25. lipnja 2023. godine na dvije lokacije u centru grada – u park dr. Franje Tuđmana i na Trgu Stjepana Radića i donose bogat i raznovrstan kulturni program za djecu i odrasle. A vrhunac manifestacije Goričke večeri bit će, kao i uvijek, koncerti na otvorenom.


Goričke večeri 2023 otvorit će hrvatski pop sastav Dalmatino. Otkad su izdali svoj debitantski album Cukar i sol 2001. godine, a kojeg su prodali u više od 20.000 primjeraka, pokrenuli su pravu malu revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi, ali i stekli veliku popularnost. A oni će na velikoj pozornici u parku dr. Franje Tuđmana, u petak, 16. lipnja, pred goričkom publikom izvesti neke od svojih najvećih hitova. Tako ćemo čuti pjesme Ditelina s čet’ri lista, Dajem ti rič, Refužo, Cvit od kamena… Ali i mnoge, mnoge druge.

U nedjelju, 18. lipnja, na veliku pozornicu Tuđmanca dolazi još jedan, iznimno uspješan i poznat pop izvođač – Matija Cvek. Iako mu je tek 30 godina, brojne nagrade, pobjede na festivalima i velika priznanja publike obilježila su njegovu karijeru. A dodajmo, u Velikoj Gorici će svoje hitove izvesti u pratnji Jazz orkestra OSRH-a!

Goričke večeri 2023 donose i izložbu oldtimera, večer klapa i kino na otvorenom!

Kao i unazad nekoliko Goričkih večeri i ove, 2023. godine, održat će se sada već tradicionalna Večer klapa. Neke od ponajboljih hrvatskih klapa, u utorak, 20. lipnja, izvest će koncert klapskih pjesama O ti, dušo moje duše. A kazališna publika će imati priliku uživati u cirkuskim i akrobatskim performansima te žonglerskim i imitacijskim nastupima i radionicama.

Novost na ovogodišnjoj manifestaciji Goričke večeri je izložba povijesnih vozila i oldtimera! Oldtimer klub Turopolje će u četvrtak, 22. lipnja, u parku dr. Franje Tuđmana na Oldtimer showu izložiti starinske automobile, od predratnih skupocjenih primjeraka do novijih oldtimera. A uz to, za sve ljubitelje sedme umjetnosti, pripremljen je i ove godine Kino u parku na otvorenom! U parku dr. Franje Tuđmana prikazivat će se blockbusteri, animirani sinkronizirani filmovi i komedije. Projekcije su zakazane za 18 i 20 sati. Ulaz na sve programe manifestacije Goričke večeri 2023 je besplatan! Sve dodatne informacije o ovoj velikogoričkoj manifestaciji doznajte na mrežnim stranicama na adresi pouvg.hr.

VIDEO: Matija Cvek | Dalmatino

Tagged