goran trajkoski 2019

Goran Trajkoski nastupa u Tvornici kulture – specijalni gosti Phantasmagoria

Zagrebačka dark rock grupa Phantasmagoria nastupiti će kao specijalan gost na koncertu Gorana Trajkoskog u Tvornici kulture 14. siječnja 2020. godine. Phantasmagoria je dosad već surađivala s Goranom Trajkoskim i to u vrijeme kad je bio lead vokal grupe Mizar, odsviravši dvije turneje na kojima je promoviran album Kobna Ubavina / Terrible Beauty is Born.

U Tvornici kulture kultni zagrebački darkeri nastupaju s ritam mašinom i set listom sastavljenom većinom od ranijih pjesama s početka karijere.

Padot na Vizantija, Mizar ili Anastasija samo su neki od bendova čiji je član ili osnivač bio Goran Trajkoski. Glazbenu karijeru je počeo 1979. kao vokal punk rock benda Afektivan naboj u rodnoj Strugi, a nakon preseljenja u Skopje pridružio se bendu Saraceni. Postaje i pjevač makedonske utjecajne grupe 80-ih Padot na Vizantija, a kultni art rock bend je ostao zapamćen po albumu Pochetok i kraj.

Kao basist grupe Mizar ostao je upisan u povijest kroz 1986. i 1987. godinu. Kultni bend koji je osnovan 1983. zbog stavova i avangardnog izričaja bio je pod povećalom tadašnje vlasti. Njihova glazbena ideologija fuzija je gothic rocka, staroslavenskih i bizantskih crkvenih napjeva te makedonske tradicionalne glazbe bila je zvijezda vodilja cijeloj generaciji. Nakon što se Mizar ponovno okupio, od 2001. je Trajkoski član i frontman benda.

Jedan od najdužih staževa svakako je kao pjevač u bendu Anastasija, a Trajkoski je uz hvaljeni soundtrack za film Before the Rain, sudjelovao i u bogatoj diskografiji benda koju čini EP By the rivers of Babylon, kao i albumi Poeta Negra, Melourgia i Nocturnal gdje su uključili elemente elektroničke glazbe. Trajkoski neprestano djeluje u glazbenom svijetu, a aktivan je i sa solo projektima pa tako stvara i elektroničku glazbu pod pseudonimom Gotra, a bavi se i skladanjem glazbe za filmove i kazalište.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture se mogu kupiti po cijeni od 60 kuna u pretprodaji te 80 na dan koncerta.

Phantasmagoria

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -