koncert klasične glazbe "glazbeno putovanje europom" - ckz novi zagreb - 2020

Glazbeno putovanje Europom – koncert klasične glazbe u CKZ Novi Zagreb

Centar za kulturu Novi Zagreb organizira prvi ovosezonski koncert klasične glazbe “Glazbeno putovanje Europom”, a održat će se u četvrtak, 29. listopada 2020. godine u 20 sati u galeriji Centra. U vremenima kada su putovanja gotovo nemoguća, glazba europske klasike ima snagu i moć provesti nas Europom i njezinom poviješću.

Opernim arijama i duetima, solo pjesmama te operetom posjetit ćemo Stari kontinent – od Rusije iz doba Puškina do Britanije 21. stoljeća. Sopranistica Ksenija Kovačić i mezzosopranistica Blanka Tkalčić glasnice su virtuoza poput Dvoraka, Čajkovskog, Brittena, Lehara, Straussa, Offenbacha i drugih čija će djela biti izvedena u galeriji novozagrebačkog Centra za kulturu, a na putovanju će im suputnik i svjetlonoša biti klavirist i dirigent Robert Homen.

Prvi koncert klasične glazbe “Glazbeno putovanje Europom” spreman je i za uvjete novog vremena društva pa je CZK Novi Zagreb ograničio broj mjesta u dvorani. Ulaz na koncert je besplatan, a program će biti proveden u skladu sa svim Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije korona virusa Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Više informacija o Centru za kulturu Novi Zagreb doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi czk-novi-zagreb.hr.

Sopranistica Ksenija Kovačić

KSENIJA KOVAČIĆ rođena je u Varaždinu gdje je pohađala Srednju glazbenu školu. Diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Cynthie Hansell Bakić. Svoj je postdiplomski studij nastavila u Grazu gdje je magistrirala pjevanje u klasi profesorice Agathe Kania Knobloch.

Sudjelovala je u najznačajnijim operama, recitalima, koncertima i festivalima u Austriji, Slovačkoj, Njemačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Dobitnica je prestižne glazbene nagrade Best of South East.

Mezzosopranistica Blanka Tkalčić

BLANKA TKALČIĆ rođena je u Čakovcu, a Srednju glazbenu školu pohađala je u Varaždinu gdje je solo pjevanje učila u klasi prof. Darije Hreljanović. Studij nastavlja u Austriji na Akademiji za glazbu i glumu u Grazu u klasi prof. dr. Ulfa Bästleina, gdje je diplomirala 2001. godine s najvišom ocjenom, a tri godine kasnije je magistrirala je na istoj akademiji na smjeru popijevka i oratorija u klasama prof. Gerharda Zellera i prof. Karlheinza Donauera.

2007. godine završila je specijalizaciju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko. Sudjeluje na brojnim koncertima i recitalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Njemačka, Slovenija, Makedonija, Mađarska, Estonija, Italija, Češka, Srbija, Ruska federacija, Lihtenštajn, itd.).

Klavirist i dirigent Robert Homen

ROBERT HOMEN rođen je u Kotoru, a osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje završava u Sarajevu, na smjeru klavira. U tom razdoblju je osvajao nekoliko prvih nagrada na državnim natjecanjima kao mladi klavirist. Diplomirao je dirigiranje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Dugi niz godina djeluje u HNK-u u Zagrebu, ponajprije u svojstvu zborovođe, a potom i kao stalni operni dirigent.

Kao dirigent radio je s profesionalnim orkestrima i opernim kućama (HNK Split, HNK Osijek, HNK Rijeka i HNK Zagreb – stalni dirigent 10 godina), Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom (godinu dana kao šef – dirigent) i Simfonijskim puhački orkestrom OSRH-a. Stalno je zaposlen kako docent na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -