gastro week I z centar zagreb I 2022.

Gastro week u Z centru – hrana za svako nepce, live koncerti glazbenih senzacija i edukativne radionice

Zagrebački Z centar, prvi hrvatski shopping centar nove generacije, na svom vanjskom trgu održava prvi kvartovski “Gastro Week”! Ovaj događaj je najavljenom odličnom ponudom hrane i bogatim popratnim edukativnim i zabavnim programom već izazvao veliki interes javnosti. A naročito one iz zapadnog dijela grada Zagreba. Ovaj prvi “Gastro Week” možete posjetiti od petka do nedjelje, od 16. do 19. lipnja 2022. godine.

Gastro delicije u atraktivnim kućicama i organizirana zabava na otvorenom u režiji Z Centra jamac su dobrog provoda i posebnog gastro doživljaja. A dodajmo, Z centar Zagreb svakim danom sve više povezuje stanovništvo okolnih naselja.


“Kada smo otvarali Z Centar obećali smo našim građanima ponuditi jedan novi koncept otvorenosti prema van. I to u cilju kako bi stanovnici brojnih zagrebačkih gradskih četvrti dobili novo mjesto sa sadržajima. Osim arhitektonskog rješenja, ponudom novih događanja – posebice onih edukativnog karaktera – pokušavamo još više doprinijeti rastu kvalitete života lokalnog stanovništva. Drago nam je što je u vrlo kratko vrijeme naš središnji trg postao centralnim mjestom susreta i druženja stanovnika okolnih naselja. On je postao lokacija brojnih priredbi i događanja što je osobito važno mladim obiteljima. Zbog toga smo se u posljednje vrijeme posvetili organizaciji besplatnih radionica. A to planiramo činiti i dalje”, rekla je Mirna Čavrak Talapko, voditeljica marketinga i događanja Z Centra.

Na Gastro Week u Z centar dolaze brojne zvijezde

Da je važnost zdrave prehrane neprestano u fokusu javnosti, najbolje pokazuje veliki interes za održane Chef Vikende u Z Centru. Podsjetimo, na njima su gastro-radionice vodile hrvatske istaknute kulinarske zvijezde. A to zvijezde su Nastasja Chiara Petrić, Domagoj Jakopović Ribafish, Renato Đošić Renman, Matija Nikolić i Helena Malogorski.

Veliko finale ovih događanja, na kojima su posjetitelji mogli vidjeti trikove kako lagano i brzo pripremiti ukusne obroke za obitelj i prijatelje, bila je radionica koju je vodio Hungry Mile – najpopularniji hrvatski gastro bloger.

Svi kulinarski recepti sa ovih radionica su javno dostupni!

Zbog velikog zanimanja posjetitelja, recepti hrvatskih gastro zvijezda već su objavljeni na Facebook stranici. Oni su tamo besplatno dostupni svim zainteresiranima koji nisu imali mogućnost prisustvovati kulinarskim radionicama. Kreiranje ovih jednostavnih, brzih i zdravih jela namijenjenih onima koji su stalno u pokretu pa tako i studentima, za vrijeme eventa uživo je prenošeno u obliku podcasta, sve traženijeg oblika informiranja.

Na live prijenos događanja, u ovom slučaju kulinarskih radionica, u obliku podcasta – odnedavno iznimno popularnog pogotovo kod mlađe generacije koja očekuje komunikaciju uz sliku i zvuk – prvi se odvažio upravo Z Centar. I to u skladu sa svojom strategijom približavanja generaciji Z, čime se edukativan sadržaj nudi na njima najpogodniji način.

Gastro ponuda za svako nepce – live koncerti glazbenih senzacija – edukativne radionice

Još uvijek stignete posjetiti Z centar Gastro Week. Otvoren je svakim radnim danom od 17 do 22 sata te vikendom od 11 do 23 sata. A tamo možete u Pink kućici isprobati uštipke s tartufima, ribu, pršut, fritule i premium koktele. Burger kućica nudi burgere i pileća krilca uz veliki izbor craft piva, a sve ljubitelje slavonskih delicija oduševit će kutak Vina Belje gdje mogu kušati najnovije kombinacije okusa, mirisa i nagrađivanih vina istočne Hrvatske.

Mnogi s nestrpljenjem očekuju i službeno najavljen live koncert nove glazbene senzacije Zemba Latife. Koncert će se održati u subotu, 18. lipnja s početkom u 19:30 sati. A za glazbu na vanjskom trgu svakim radnim danom od 17 sati zadužen je DJ Brc.

Omogućen je i zanimljiv sadržaj za najmlađe koji će 18. i 19. lipnja od 17 do 19 sati moći prisustvovati dječjim edukativnim radionicama. Uz pomoć lutkara, likovnog umjetnika, djeca će se kroz igru susresti sa sezonskim voćem i povrćem, razgovarati o važnosti pravilne prehrane i unošenja vitamina te zatim izraditi svog super junaka od povrća. A njega će, naravno, moći ponijeti kući. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Z centra na adresi zcentar.hr.

Video: Z centar Gastro Week – Ribafish I Wok by Matija I Helena Malogorski I Hungry Mile I Nastasja Chiara Petrić

Tagged