fred lanz - začarana močvara - 2022.

Fred Lanz, hrvatsko-francuski kantautor, nastupa na pozornici Začarane Močvare

Fred Lanz, hrvatsko-francuski kantautor, već je dobro poznat mnogima koji prate našu nezavisnu glazbenu scenu! On je glazbenik je iz Francuske koji se doselio u Zagreb prije 12 godine. Do sada je surađivao i nastupao s Ninom RomićDrvoredomDoringom i Antenatom. Nakon nekoliko godina pjevanja na francuskom odlučio zasvirati pod svojim imenom i publici predstaviti svoj novi autorski projekt na hrvatskom. A to je napravio kako bi “ljudi konačno mogli razumjeti o čemu pjeva”.


Za vrijeme svoga života u Francuskoj, Fred Lanz je od djetinjstva učio svirati klavir. Kao tinejdžer počinje se baviti improvizacijom i kompozicijom. 2003. godine izlazi njegov prvi album Paladru sa 17 kompozicija i improvizacija za solo klavir. Tada započinje i njegova suradnja s kolegama iz Lyona gdje osnivaju bend Jusqualalie, za koji piše tekstove i glazbu te snima dva albuma.

2009. godine Fred se seli u Zagreb

Od prijatelja dobiva harmoniku, počinje svirati po zagrebačkim ulicama i polako upoznaje druge glazbenike s kojima ostvaruje brojne suradnje. Osim navedenog, Fred surađuje i s raznim kazalištima ili plesnim predstavama. Najviše nastupa s teatrima Triko Cirkus Teatar i Poco Loco, gdje trenutno sklada glazbu i glumi. Više o ovom kantautoru doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Fred će u Začaranoj Močvari po prvi puta nastupati kao solo autor. Na pozornici će mu se pridružiti Jelena Galić na basu, Lucija Stanojević na violini, Franjo Stojaković na klarinetu i Ivan Perković na bubnjevima. Koncert Freda Lanza održat će se u petak, 18. veljače 2022. godine u klubu Močvara. Ne propustite ovaj premijerni nastup, vidimo se u vašem omiljenom Klubu na rijeci Savi! Covid potvrde nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen. Ulaznice koštaju 30/40 kuna, a sam nastup počinje u 22.30 sati.

Video: Fred Lanz – Nika čeka

Tagged