fran vasilić :: 2023.

Fran Vasilić je na velikoj europskoj turneji koja završava u zagrebačkom KSET-u!

Fran Vasilić, velika nada hrvatske indie scene, trenutno je na velikoj turneji koja ga vodi po europskim metropolama i unaprijed rasprodanim nastupima. A sve završava koncertom u zagrebačkom KSET-u koji će se održati u petak, 3. veljače 2023. godine. Njegova prva turneja nazvana “Fran’s Very First Tour on Earth” počela je u Beču rasprodanim koncertom, a nastavila se u Budimpešti, Varšavi i Berlinu. Nastupio je i u nizozemskom Groningenu na Eurosonic Noorderslag festivalu, Kölnu, a nastavlja u Londonu te Parizu gdje je koncert unaprijed rasprodan. Švicarski Aarau i Milano posljednje su postaje prije kraja turneje u Zagrebu.


Fran Vasilić se probio od otoka Krka u međunarodni glazbeni fokus preko serije viralnih TikTok videa. Poznat po sjajnim melodijama, specifičnom vokalu, sirovim pričama i glazbi s kojom se slušatelji mogu poistovjetiti, kombinira elemente indie rocka, popa i electra. Golema Franova ambicija za izražavanjem svojih emocija učinila ga je jednim od najprepoznatljivijih autora domaće glazbene scene.

Fran broji desetke milijuna pregleda na društvenim mrežama

U samo dvije godine, s jednim objavljenim albumom i jednim EP-jem, postigao je impresivne brojke na streaming servisima. Njegova najslušanija pjesma Television / So Far So Good u ovom trenutku broji gotovo deset milijuna preslušavanja na Spotifyu! Na TikToku je uspio prikupiti gotovo četiri i pol milijuna pratitelja dok ih na Instagramu ima 121 tisuću.

Debi album Retrovizor nastao je kao projekt tijekom karantene. A debitirao je na Apple Musicovoj ljestvici Top 100 alternativnih albuma i priskrbio mu je globalnu fan bazu. Na njega se nastavlja EP The Very Last Thoughts on Earth koji govori o nesigurnosti snalaženja u ranim dvadesetima. A Franovu glazbu hvale strani mediji kao što su EARMILK, Lyrical Lemonade ili Fashionably Early. Dodajmo da se Franu kao predgrupa u Zagrebu pridružuje bend Kaleido. Ulaznice za koncert u klubu KSET su u prodaji po cijeni od 6,64 eura. Više o Franu doznajte na njegovom Instagram profilu.

VIDEO: Fran Vasilić – Hypotheticals :: Maybe

Tagged