forum zagrebačkih ugostitelja / 2019.

Forum zagrebačkih ugostitelja 2019 – stanje u zagrebačkom ugostiteljstvu

U zagrebačkom hotelu Esplanade održat će se “Forum zagrebačkih ugostitelja”, koji će osim ugostitelja okupiti i menadžere i poduzetnike iz povezanih struka, državne i gradske dužnosnike, razne dionike te sve koji znanjem mogu doprinijeti poboljšanju ponude i rješavanju problema s kojima se susreću ugostitelji.

Na Forumu, koji će se održati u srijedu, 13. studenog 2019. godine održat će se i bogati gastro program. Uz Sandru Križanec kao moderatora, okosnica ovogodišnjeg Foruma zagrebačkih ugostitelja su panel rasprave na kojima će sudjelovati brojni stručnjaci iz područja turizma, gastronomije, ekonomije i porezne regulative.

Cilj je Foruma sagledati stanje u zagrebačkom i hrvatskom ugostiteljstvu te ponuditi prijedloge za podizanje kvalitete ugostiteljske usluge i pozicioniranje Zagreba kao turističke i gastronomske destinacije. “Drago nam je da ćemo ovom prilikom okupiti veliki broj ljudi koji nam svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći da lakše poslujemo i koncentriramo se na ono u čemu smo najbolji, a to je svakako naša ugostiteljska ponuda koja će naše goste ispratiti s osmijehom na licu. Ugostiteljstvo je izuzetno važno i za turizam i cjelokupno gospodarstvo”, rekao je domaćin manifestacije Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.

“Zapošljavamo mnoštvo ljudi i nastojimo im osigurati što bolje uvjete i primanja. Pozdravljamo odluku Vlade da nam smanji PDV na pripremu i posluživanje hrane, iako je nužno da se ta mjera provede do kraja, pa da i ugostitelji koji poslužuju isključivo pića imaju niže poreze. Radi se o čak 70% ugostitelja, koji bi jedino na taj način imali priliku za investicije i nova zapošljavanja, a posljedično i opstanak na tržištu”, dodao je Letica.

Forum zagrebačkih ugostitelja održat će i dvije panel rasprave

Prva rasprava bit će pod nazivom Trendovi zagrebačkog ugostiteljstva koja će tematizirati razvoj zagrebačke ugostiteljske djelatnosti. Razgovarat će se o važnost manifestacija u Zagrebu za njegov turistički razvoj i položaj hrvatske metropole u okviru europskog turizma. Druga je s temom Zagreb 2020 – zvijezda europske gastronomije. Na njoj će se govoriti o prilikama koje se za Zagreb kao hrvatsku metropolu otvaraju sljedeće godine kada Hrvatska predsjeda Europskom unijom.

Uz to, bavit će se potencijalom Grada Zagreba i mogućnostima da se pozicionira kao središte ugostiteljske tradicije. Naime, Zagreb kao glavni grad Hrvatske koja sljedeće godine predsjeda Europskom unijom. Grad je dobio jedinstvenu priliku da svoju bogatu gastronomsku ponudu predstavi tisućama europskih dužnosnika koji će ovdje boraviti i raditi. To je prilika da Grad “zasja kao zvijezda europske gastronomije”. Nakon panela održat će se konferencija za novinare i svečana dodjela priznanja. Sudjelovat će Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma i Drago Prgomet, predsjednika Skupštine Grada Zagreba. Bit će tu i Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore i Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.

Kruna Foruma zagrebačkih ugostitelja bit će bogati gastro program koji počinje u 13 sati

“Kao ugostitelj koji nastavlja obiteljsku tradiciju iz pradavne 1838. godine, ponosan sam što ćemo mi zagrebački ugostitelji uskoro dobiti priliku našim gostima iz cijele Europe prezentirati što znamo. Uz to pokušat ćemo ih učiniti najboljom reklamom za našu ponudu. Potrudit ćemo se da Zagreb na europskom nebu zasja i kao gastronomska zvijezda. Stogodišnji jelovnici iz zagrebačkih restorana koje ćemo ovom prilikom pokazati javnosti živi su spomen duge i plodne tradicije koja živi i danas. To ne znači da ne pratimo i suvremene ugostiteljske trendove”, rekao je Zlatko Puntijar. Puntijar je predsjednik Ceha ugostitelja, potpredsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb i vlasnik hotela Puntijar.

Kroz prezentaciju autohtonih jela i gastronomske ponude Grada Zagreba, posjetitelji Foruma dobit će priliku okusiti najbolje od renomiranih zagrebačkih ugostitelja. Također, ovom prigodom bit će prezentirana i vrijedna i bogata kolekcija izvornih stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana. Dodajmo da je njihovo prikupljanje zaslužan Zlatko Puntijar. Više informacija o Forumu zagrebačkih ugostitelja doznajte na mrežnoj stranici na adresi fzgu.hr.

Tagged