floraart - park-jezero bundek, zagreb - 2016.

Floraart tijekom šest dana Bundek pretvara u najljepše mjesto u Zagrebu

Floraart, naš najveći sajam cvijeća, od 10. do 16. svibnja 2021. godine Bundek ponovo pretvara u cvjetnu rapsodiju! Sve je spremno za 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji. Naravno, uz poštivanje epidemioloških mjera, posjetitelje ove godine očekuje atraktivan program.

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom. A uz prekrasne instalacije dizajnera, arhitekta i aranžera koje će tijekom šest dana izložbe Bundek pretvoriti u najljepše mjesto u Zagrebu, svi koji dođu na Floraart uživat će u bogatom glazbenom programu na pontonskoj pozornici.


“Unazad 55 godina Floraarta najprije smo na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice za naše balkone. Izložba se potom preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja Bundeka, Floraart je zasjao punim sjajem. Hvala svima koji su kroz 55 godina sudjelovali u njegovoj organizaciji i pridonijeli da danas imamo respektabilnu izložbu svjetskog glasa“, rekla je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba.

Ulaz na Floraart je besplatan – parking je osiguran na istočnom parkingu Velesajma

“Veseli nas da smo ponovo zajedno i da postoji vrlo veliki interes za našom izložbom. Uz naravno, strogo poštivanje svih epidemioloških mjera s obzirom na vrijeme u kojem živimo. Nakon potresa u Zagrebu i pandemije koronavirusa koja traje više od godinu dana, uspjeli smo organizirati 55. Floraart uz educiranje izlagača i reduciranje programa. Zadovoljstvo mi je pozvati sve da posjete izložbu cvijeća. Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma“, rekao je Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta 2021.

Turistička zajednica grada Zagreba ove godine podržava boravak u prirodi i zeleni turizam. Ovim projektom koji se održava u park-jezeru Bundek to zaista možemo i učiniti. Svjedoci smo da već postoje turističke aktivnosti i kretanja u našem gradu. Vjerujem da će Floraart biti još jedan motiv gostima da dođu u Zagreb”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba.

Podsjetimo, sajam cvijeća će se održati na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora. Posjetitelji će od 10. do 16. svibnja 2021. godine na zagrebačkom park-jezeru Bundek moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Ove se godine očekuje više od 200 izlagača. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi floraart.hr.

Tagged