five points gang :: 2023.

Five Points Gang, eksplozivni britanski rock-blues trio, prvi puta nastupa u Hrvatskoj!

Five Points Gang jedan je od najmoćnijih i najoriginalnijih rock-blues bendova u usponu na britanskoj glazbenoj sceni. A oni, nakon odlične zimske turneje koju su održali svirajući po Velikoj Britaniji, dolaze i u Europu i to u sklopu svoje prve opsežnije turne. Dodajmo, Five Points Gang će nastupiti u više od 15 zemalja, gdje će promovirati aktualni studijski album “Wanted”. Važno je i napomenuti da će FPG u Zagrebu nastupiti u sklopu Zagreb International Blues Festivala 2023!


Joe, Dinho i Thanos s istim su se snom preselili u London. A tim slučajnim susretom trojice već uspješnih glazbenika započeo je nevjerojatan glazbeni odnos. I on je postao temeljem tog eksplozivnog zvuka koji je već nazvan “redefiniranjem bluesa”. Kao session glazbenik, Dinho je snimao za velike brendove kao što su Olympics i Coca-Cola. Joe je svoje glazbeno znanje stekao lutajući dubokim jugom svirajući s W. C. Clarkeom, onim istim čovjekom koji je otkrio Stevieja i Jimmieja Vaughana. A oni su zajedno s Thanosom odlučili su napraviti nešto što nazivaju “glazbom iz srca”…

S više od 200.000 slušatelja koji ih slušaju na radijskim postajama i platformama za strujanje i tisućama drugih oduševljenih njihovim nevjerojatno snažnim nastupima uživo, Five Points Gang brzo postaju najuzbudljiviji engleski bend u usponu.

Ovaj energični trio je poznat po tome što nastupe “gura do krajnjih granica”

Od ukidanja ograničenja karantene u kolovozu 2021. godine Five Points Gang je odsvirao više od 100 koncerata diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Također, nastupili na 15 festivala, a već sada imaju rezervirane dvije europske turneje za 2023. godinu.

Energični trio je nadaleko poznat i po tome što svoje nastupe uvijek gura do krajnjih granica. I unatoč tome što su mokri od znoja i trošnosti, a publika poprilično iscrpljena, svi na kraju žele još! Five Points Gang doista je međunarodni bend. A prema riječima jednog recenzenta: “Velšanin, Grk i Brazilac uđu u bar… I raznose ga na komadiće!”

Five Points Gang će u Hrvatskoj održati čak četiri koncerta. Tako će prvo nastupiti u Šibeniku u klubu Azimut u srijedu, 12. travnja. Dan kasnije, u četvrtak, 13. travnja, nastupaju u Zagrebu i to u Hard Rocku na koncertu koji se održava u sklopu Zagreb International Blues Festivala 2023. Sljedeći dan, u petak, 14. travnja dolaze u Zadar i to u Forum Blues Bar. Zadnji nastup će bend održati u subotu, 15. travnja u Đakovačkom klubu Rock Bar King. Ovaj blues bend čine Joe Pearson (vokal, gitara), Dinho Barral (bas gitara) i Thanos Papadopulus (bubnjevi). A više o njima doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: A bit of MADNESS – Five Points Gang Live at Hallelujah Blues (Hartlepool)

Tagged