fire in cairo - indie garage rock band - zagreb croatia - 2020.

Fire in Cairo, zagrebački alt-rock bend, promovira novi album u Vintage Industrial Baru

Fire in Cairo, alternativni zagrebački rock bend, najavljuje koncertnu promociju novog albuma “High Degrees”! Promocija će se održati u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u četvrtak, 12. svibnja 2022. godine. Dodajmo da će ovo biti prvi puta da će ova alt rock četvorka prestaviti svoj hvaljeni drugi album. Naime, on im je nedugo nakon objave zavrijedio pohvale, dok ih kritika naziva prvoklasnim rock bendom.


Novi album High Degrees sadrži sedam pjesama, a objavljen je u izdanju LAA i Basic & Rough. Sve pjesme je napisao Mate Ponjević, osim solo izvedbe High Degrees koju je osmislio i odsvirao Filip Mlinarić,. Aranžmane za pjesme potpisuje cijeli bend. Fire in Cairo je na albumu okupio sjajne suradnike. Na pjesmi Natalia pojavljuje se Mary May, koja pjeva i prateće vokale na najavnom singlu Running Over Me, a na While Driving Around uz Matu pjeva Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, tj. Bad Daughter.

Zagrebačku alt rock četvorku čine Mate, Filip, Jakov i Patrick

Fire in Cairo predstavlja miks indie, post garage, psychedelic, blues i progressive zvuka. Nakon što je album prvijenac dobio pohvale regionalnih glazbenih blogova, a bend je moćnim i ponekad ekscentričnim nastupima zaslužio pozornost publike, tako i drugi album prate pohvale. Nastup u Vintage Industrial Baru bit će prilika vidjeti zašto bend gradi nastupe uživo kao jedan od svojih najvećih aduta.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 28. ožujka 2022. godine i to po cijeni od 40 kuna. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta će za njih trebati izdvojiti 50 kuna, a možete ih pronaći na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim i Entrio sustava. Više o ovom zanimljvom alt rock bendu doznajte na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Video: Fire in Cairo – Running over me

Tagged