festival vina moslavina - kutina 2021.

Festival MoslaVina – sjajna priča za vinoljupce i gurmane u kutinskom kraju

Sve je spremno za Festival vina MoslaVina u Kutini! Lagani pjenušci, savršeni za vruće ljetne noći, odležana vina, sljubljivanje škrleta i šarana – sjajna priča za vinoljupce i gurmane. Posjetite kutinski kraj u petak i subotu, 25. i 26. lipnja 2021. godine i posjetite Festival MoslaVina.

Bit će zanimljivo, zabavno i jako fino. U petak, 25. lipnja, u Kleti Romić od 18 sati jedna za drugom ekskluzivne vinske radionice otkrit će urbanu stranu tradicionalnih moslavačkih vina. Uz napomenu da će se događanje održati samo za vinske profesionalce i to uz pozivnicu.

Sommelier Tomo Jakopović i enolog Lovro Miklaužić predstavit će laganu, lepršavu, ljetnu Pjenušavu Moslavinu. Sommelier Darko Lugarić na radionici Odležani škrleti otkrit će raskoš najpoznatije moslavačke sorte. Večer završava bačvom iznenađenja i predstavljanjem vina Kleti Romić, Vinarija Jančar, Mikša, Seletković i Miklaužić, Vina Košutić, Glavica i Jaram.

Festival MoslaVina Vas poziva u prekrasnu Vinariju Trdenić u petak, 25. lipnja u 18 sati na vino Škrlet Garden Dream

Pogled na vinograde i pejzaže u sutonu uz čašu vrhunskog vina uz Urban jazz by Antonija & Lordan posebno je iskustvo. Istinski gurmani neće propustiti večeru od pet slijedova s jelima od šarana i vrhunskim škrletima. Njih su pripremile vinarije Trdenić, Miklaužić, Florjanović, Lagena Winery i Seoski turizam Kezele. Za ovaj vinski događaj potrebno je izdvojiti 200 kuna.

U subotu, 26. lipnja, na redu je spoj aktivnog odmora i hedonizma. U finale dvodnevnog festivala uvodi nas Wine&Bike vinska biciklijada uz vođenu vožnju, okrjepu, ručak i naravno, degustaciju vina. Potom u Taboo caffeu premijerno će se otvariti pjenušac Noel 2018. by Vina Košutić uz revolucionarnu food truck ponudu Nekić Trucksa.

Glavni program na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini kreće u nedjelju, 26. lipnja od 18 sati

Tada će se dodijeliti diplome, plakete i nagrade za najbolje ocjenjena vina 27. Izložbe vina Hrvatske i vina izvornih sorti. Nakon dodjele na trgu vas očekuje MoslaVina Tasting, vođena degustacija uz sommeliera Marija Meštrovića. On će u 20 sati voditi i degustaciju najbolje ocijenjenih škrleta u Galeriji Muzeja Moslavine.

Volite li koktele, od 19:30 možete kušati one od šampionskog škrleta Košutić s potpisom koktel majstora Denisa Vlahovca. Dugo očekivani Festival vina MoslaVina završava koncertom sastava Cambi koja na glavnom kutinskom trgu nastupa od 22 sata. Više o Festivalu vina doznajte na Facebook stranici.

Tagged