fakofbolan - urar - ljepilo - besni pacov / močvara 2019.

Fakofbolan nastupaju u Močvari uz podršku Ljepila, Urara i Besnog pacova

Godinu dana nakon gostovanja na rođendanskom koncertu Motus Vita Est, pulski punk prvaci, grupa “Fakofbolan” vraća se u Močvaru još jednom odsvirati i sa zagrebačkom punk žgadijom otpjevati svoje himne.

Ovaj punk koncert održava u petak, 20. prosinca 2019. godine u klubu Močvara. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Požurite se po svoju ulaznicu, koju možete kupiti u pretprodaji po 40 te na dan koncerta po 50 kuna.

Fakofbolan su osnovani sredinom ’90-ih godina prošlog stoljeća. Jedan su od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk rock bendova na ovim prostorima. Uz Kud Idijote svakako prva asocijacija na Pulu i punk.

Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli s organiziranjem istoimenog, danas legendarnog hardcore punk festivala Monte Paradiso. Kroz istoimenu etiketu Monte Paradiso, vlastitim sredstvima i uz pomoć prijatelja (Humanita Nova, Dirty Old Town) objavljuju prva dva albuma. To su Split s puležanima Dark Busters (LP/MC) i Jedini dokaz (LP/CD/MC).

Fakofbolan su uz kombinaciju uličnog punk rocka i melodičnog hardcorea 90-ih pjevali i kritizirali negativna stanja u društvu

Pjesme s ova dva izdanja vrlo brzo su postale nezaobilazni klasici hrvatskog punka ’90-ih godina na stalnom repertoaru kod domaćih pankera. Dvadeset godina kasnije, njihovi sing-a-long refreni zvuče aktualnije nego ikad. Nakon brojnih koncerata i još jednog albuma Provincija uzvraća udarac (CD/LP), Fakofbolan su se povukli sa scene na kojoj ih neće biti nekoliko godina.

Nakon povratničkih koncerata, a potom i povratničkog albuma …ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome… za PDV Records (CD/LP) Šapo (vokal), Tibor (gitara), Đuro (bas) i Dejo (bubnjevi) su ponovo potvrdili da su jedan od naboljih punk bendova na ovim prostorima. Na koncertima se ne štede niti oni niti publika, šake su u zraku i svi pjevaju dok pucaju glasnice. Fakofbolan i dalje neumorno sviraju punk, a u pripremi je i novi album. Više o bendu doznajte na stranici fakofbolan.com.

Tko još nastupa na koncertu u Močvari?

Ljepilo (Pula / Zagreb): Zagrebačko – pulski bend čije je prašenje žanrovski najlakše staviti unutar hardcore / punk’n’rolla. Ono što je prije nekoliko godina za članove Ljepila bila tek rekreacijska svirka i druženje, danas je postalo ozbiljno punk prašenje čiji su najbolji pokazatelj 10 pjesama objavljenih na ovogodišnjem prvom albumu Superattack.

Urar (Pula): Post punk / no wave / experimental trio koji djeluje od 2016. godine. Aida Dražić (bariton sax), Dejan Gotal (vokal i gitara) i Emil Rojnić (bubanj) nastupaju u nekonvencionalnoj instrumentalnoj postavi širokih glazbenih afiniteta i kroz nekoliko godina zajedničkog sviranja izrasli su u jedinstven i osebujan kolektiv koji fuzijom raznih glazbenih utjecaja, karizmom i jednostavnošću pruža jedinstveni avangardni glazbeni doživljaj. Njihov prvi album 40+ objavljen početkom 2018. godine kroz 9 pjesama pokazuje kako su Urar jedan od najboljih novih hrvatskih bendova koji tek treba biti otkriven.

Besni pacov (Zagreb): Bend je iz Zagreba, no čvrsto se drže devize puležana Anti Otpad – totalno su ljuti na ovaj svijet. Sirova i neušminkana hardcore pankčina za najhrabrije!

Audio: FAKOFBOLAN – Božić bez božićnice (balada o debelom Laponcu)

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -