fagelle / 2019.

Fagelle, švedska noise pop umjetnica, ekskluzivno dolazi u klub Močvara

Fagelle stvara glazbu u kojoj se slojevi buke susreću s pop melodijama u istraživanju ritmova. Zanimljivo, glavna tema njezine umjetnosti je pitanje moći. Vrlo opušteno, sintisajzerima i samplerima zaronjuje u zvukove. Tada eksperimentira poetski izričaj koji je uvjerljiv i balansira između zvučne umjetnosti i popa. Njezin sonični svijet sastoji se od snimaka s terena… A zvukovi su iz moskovskog metroa do gromoglasnih gitara i izmučenih sintesajzera.

U suradnji s producentom Henrykom Lippom (Plavo za dvoje, Anna von Hausswolff o Union Carbide) ideje evolviraju u zvučne svjetove, pop pjesme i olujne oblake u isto vrijeme. Od najmanjih fragmenata teksta do uranjanja u najveću grmljavinu uz tekstove koji se odnose na trenutno vrijeme u mikro i makro perspektivi te o moći i nemoći.


Ekskluzivan nastup u klubu Močvara spaja skandinavski umjetnički senzibiletet s onim dijelom publike koja razumije unikatnost autora u svom izričaju neovisno o žanrovskom opredijeljenju. Više informacija o ovoj posebnoj umjetnici doznajte na njezinoj Facebook stranici.

Koncert umjetnice Fagelle održat će se u četvrtak, 21. studenoga 2019. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Ulaznica košta 45 kuna.

Tagged