fagelle 2019

Fågelle – švedska noise pop umjetnica balansira između zvučne umjetnosti i popa

Fagelle stvara glazbu u kojoj se slojevi buke susreću s pop melodijama u istraživanju ritmova, a glavna tema je pitanje moći. Vrlo opušteno, sintisajzerima i samplerima zaronjuje u zvukove eksperimentirajući poetski izričaj koji je uvjerljiv i balansira između zvučne umjetnosti i popa. Njezin sonični svijet sastoji se od snimaka s terena iz moskovskog metroa do gromoglasnih gitara i izmučenih sintesajzera.

U suradnji s producentom Henrykom Lippom (Plavo za dvoje, Anna von Hausswolff, Union Carbide) ideje evolviraju u zvučne svjetove, pop pjesme i olujne oblake u isto vrijeme. Od najmanjih fragmenata teksta do uranjanja u najveću grmljavinu uz tekstove koji se odnose na trenutno vrijeme u mikro i makro perspektivi te o moći i nemoći.

Ekskluzivan nastup u klubu Močvara spaja skandinavski umjetnički senzibiletet s onim dijelom publike koja razumije unikatnost autora u svom izričaju neovisno o žanrovskom opredijeljenju.

Koncert će se održati 21. studenoga 2019. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Ulaznica košta 45 kuna.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -

1 thought on “Fågelle – švedska noise pop umjetnica balansira između zvučne umjetnosti i popa

Comments are closed.