evija vebere :: 2020.

Evija Vebere, latvijska avant pop glazbenica nastupa na Mochvara FB Live Sessions

Ovoga petka, 24. travnja 2020. godine u 21 sat, pratite Facebook stranicu Kluba Močvara, jer vam ovaj put FB Live Sessions donose nešto u potpunosti drugačije – iz daleke Latvije pridružit će nam se avant pop glazbenica Evija Vebere!


Evija je početkom ove godine nastupala na ljubljanskom MENT festivalu i oduševila prisutne svojim setom, pojavom i nevjerojatno ugodnom, futuristički začaranom atmosferom. Upravo zato nemojte propustiti ovu specifičnu elektroničku poslasticu. Pridružite se na još jednoj virtualnoj izvedbi koju je za vas pripremila Močvara. A internetska adresa je poznata – facebook.com/mochvara.

O latvijskom pjevačici Eviji Vebere

Evija je latvijska je pjevačica i skladateljica, a njezin solo projekt može se okarakterizirati kao avant-pop / synthpop. Izvodi i stvara glazbu na elektroničkim instrumentima – raznim synthevima i miksetama, a pjeva svojim karakterističnim vilinskim glasom. Raspon Evijinog glazbenog spektra kreće se od tišine i nježnih tonova. Ona prelazi preko lakih i razigranih melodija, glasnih i energičnih grooveova pa sve do divljih i šizofrenih dubina zvuka.

Mnogi je uspoređuju s Björk, Grimes, Die Antwoordom i Kate Bush, a teme njenih pjesama na latvijskom jeziku potječu kako iz dječjih priča, tako i iz politike. Njezin samostalni album Sirdsbut osvojio je nagradu za najbolji album alternativne glazbe na latvijskim glazbenim nagradama 2019. godine. Više o ovog glazbenici doznajte na njezinoj Facebook stranici.

VIDEO: Evija Vebere – Par sašaurinašanos

Tagged