europa u kinu 2019

Europa u kinu – projekcije naslova recentne europske filmske produkcije u Kinoteci, Metropolisu i Art kinu KIC

U kinima Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti, Art-kinu KIC te Kinoteci od 29. listopada do 29. prosinca 2019. godine održavat će se drugo, jesensko izdanje, filmskog projekta Europa u kinu. “Europa u kinu” publici predstavlja neke od najboljih, nagrađivanih naslova recentne, europske, filmske produkcije koji će zasigurno zabaviti filmske sladokusce. Projekt za cilj ima upoznavanje kino publike s europskom kinematografijom te kroz film involvirati publiku u ključne izazove Europske unije u područjima novih tehnologija, klimatskih promjena, migracija, sigurnosti, populacijskih i gospodarskih kretanja i jačanja populističke retorike.


Zagrebačkoj publici bit će prestavljeno šest filmova europske produkcije: norveška biografska drama Sonja: Bijeli labud, hvaljeni talijanski film Silvio redatelja Paola Sorrentina, dokumentarni film Jean Paul Gaultier o slavnom modnom dizajneru, norveški film katastrofe Potres, nagrađivanu talijansku dramu Moja kći koja se natjecala u službenoj konkurenciji festivala u Berlinu te francuski triler Bliski neprijatelji.

Uz najavljene dugometražne filmove, na programu će se naći i sedam kratkih filmova iz programa #EUANDME koji će se prikazivati prije redovitih projekcija. Riječ je o filmovima Usamljenik, Debut, Oona, Party Animal, Život u hostelu, Oblik i Ključ.

Program prikazivanja filmova

Program Europa u kinu započinje u utorak, 29. listopada u 20 sati u kinu Metropolis (Muzej suvremene umjetnost Zagreb) hrvatskom premijerom norveške biografske drame Sonja: Bijeli labud redateljice Anne Sewitsky.

U četvrtak, 31. listopada u 19 sati program Europaukinu.eu započinje svoje projekcije u Kulturnom informativnom centru (KIC) s dokumentarnim filmom Jean Paul Gaultier redatelja Yanna L’Hénoreta o slavnom francuskom modnom dizajneru. Film obuhvaća šest mjeseci priprema koje su bile potrebne za postavljanje spektakularne modne revije koja je predstavila 40-godišnju retrospektivu karijere jednog od najslavnijih modnih dizajnera na svijetu.

Nakon filma o slavnom dizajneru, u 21 sat, prikazati će se talijanska biografska drama Silvio redatelja Paola Sorrentia, o turbulentnom i raskalašenom životu talijanskog medijskog tajkuna i političara Silvija Berlusconija. Projekcijama će prethoditi europski kratki filmovi iz programa #EuandME: Party animal i Debut.

EUropa u kinu 2019

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged