dunja knebl, kololira i roko margeta / 2020

Etno večer s Dunjom Knebl – sjajna koncertna glazbena poslastica u Močvari

Mnogi smatraju da je etno-glazbu najbolje slušati uživo. Naravno, studijske snimke mogu dočarati još puno dodatnih dimenzija, ali se pri tome često izgubi duša pa smo zato pripremili još jednu sjajnu koncertnu glazbenu poslasticu. Ako još niste slušali nove glazbene čarolije Dunje Knebl & Kololire uživo, uskoro se pruža mogućnost za to. Prošlo je godinu dana od njihovog zadnjeg nastupa u klubu Močvara, a za to vrijeme su se nanizali rezultati novih suradnji.

Na Danima hrvatskog filma (16. lipnja 2019.) video za pjesmu Za škrlakom cimer (budući Kololirin album) uvršten je u natjecateljski dio programa (autor video spota Dinko Čvorić – Doringo). U međuvremenu je Dunja ostvarila još jednu suradnju s najmlađim članom Kololire, Rokom Margetom, nagoviještenom promo videom.

Objavila je 24. travnja 2019. godine album Svilarica svilu prede u vlastitoj nakladi na Bandcampu.

Prije nekoliko dana obradovala nas je vijest da je album Svilarica ušao na Transglobal World Music Chart, jednu od najprestižnijih svjetskih lista albuma za 2019., gdje najbolje albume bira čak 50 svjetskih glazbenih urednika, a ovo je prvi puta da je je jedan album iz Hrvatske uvršten na njihovu listu. Album sadrži 14 tradicijskih pjesama iz pretežito sjevernih krajeva Hrvatske (Međimurja, Podravine, Slavonije, Turopolja…) u neobičnim i zanimljivim aranžmanima koji iznenađuju zvukom egzotičnih instrumenata, kao što su indijski harmonij, ukulele, kalimba, sansula, swarmandal, tanpura, tapan, frame drum, različite egzotične frule i frulice, od indonezijske do irske te najrazličitije sitne perkusije / šuškalice.

Osim svirke uživo s dušom, posjetitelji će moći pogledati spomenute video spotove na većem ekranu od onog koji imaju kod kuće, kušati Dunjine etno-zalogajčiće dobrodošlice, kupiti po promotivnim cijenama Dunjine i Kololirine albume, koje će ponijeti sa sobom u Dunjinim hand-made etno-torbicama.

Začarana Močvara je projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja. Vrelo zvuka je projekt posvećen promociji etno / world music / tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Etno večer s Dunjom Knebl održat će se u klubu Močvara u srijedu, 22. siječnja 2020. godine u 20 sati. Ulaznice su u pretprodaji po 30 kuna te 40 na dan događanja.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Etno večer s Dunjom Knebl – sjajna koncertna glazbena poslastica u Močvari

Comments are closed.