kazan zagreb - world music band - 2020

Etno koncert: Kazan, šesteročlani world music bend iz Zagreba, nastupa na terasi Močvare!

Kazan je šesteročlani world music bend iz Zagreba. Formiran 2012. godine, bend se sastoji od ljubitelja tradicijske glazbe s raznolikim glazbenim preferencijama što se zajedno odražava na Kazanov eklektičan, živopisan i intenzivan zvuk. Kazan bira pjesme sa zapadnog Balkana kojima pridodaju moderan zvuk koji je zanimljiv i privlačan današnjem uhu. Debitantski album “Ružo” objavljen je u listopadu 2018. godine, s izvrsnim prijemom i u Hrvatskoj i u inozemstvu. Kazan je nastupao širom Hrvatske, a nakon izdavanja albuma također u Srbiji (Etnofest, Subotica), Sloveniji i Mađarskoj (Kavč festival, Budapest Ritmo Showcase). Tijekom godina došlo je do nekoliko promjena članova benda, a trenutno Kazan čine Dunja Bahtijarević (vokal), Tatjana Bijelić (flauta), Lucija Stanojević (violina), Goran Farkaš (mandola, tambura), Sebastian Jurić (bas gitara) i Marko Šturman (udaraljke).


Kazan je rado viđen gost Močvare i programa Vrelo zvuka, a ovo je prvi njihov zagrebački koncert u novoj postavi. Nakon što su nedavno održali sjajne nastupe u Šibeniku i Makarskoj, vrijeme je da se i zagrebačka publika uvjeri kako je promjena članstva donijela novu energiju za Kazan.

Grupa Kazan nastupa na terasi kluba Močvara u utorak, 29. rujna 2020. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Ulaznica košta 50 kuna.

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno / world music / tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged