erotic biljan and his heretics - 2021. - foto: krešimir goleš

Erotic Biljan and His Heretics, prvoborci garage rocka, nastupaju u Močvari

Erotic Biljan and His Heretics, prvoborci garage rock scene, ponovo će stati pred svoje fanove! Koncert će se održati u petak, 15. listopada 2021. godine na Močvarnoj terasi kluba. Podsjetimo, Heretici su na svoj dugovječan garage put krenuli skidajući “sixties garage punk” standarde s legendarnih kompilacija “Back from the Grave” i “Pebbles”.

Nakon nekoliko odsviranih koncerata, počinje autorska faza benda koja traje do danas. Stvaraju svoj vlastiti “screamadelic yeah yeah” stil. To je glasna, urnebesna i eksplozivna glazba s ritam sekcijom koja tutnji, moćnim riffovima i zaraznim melodijama.


Autorske stvari i osebujan izričaj, Hereticima donose još više koncertnih aktivnosti i sviranja. Tako su nastupali na festivalima poput legendarnog Art & Music festivala u Puli ili YounGunz tour 4 u Sloveniji. Imali su i čast da dijele stage sa svojim glazbenim uzorima. Nastupali su s MC5, The Cynics, Juliette and the Licks, The Fuzztones, Supersuckers, The Nomads, Horrorpops i Queens of the Stone Age.

Godine 2007. EBAHH za izdavačku kuću Dancing Bear objavljuju regionalno hvaljeni debi “Supersticky”

Koncertne aktivnosti postaju još frekventnije, a nova iskustva i doživljaji pretočeni su u drugi album. Dodajmo da H is For Heretics ulazi u listu top 10 najboljih hrvatskih albuma objavljenih u 2010. godini. A da nisu zadovoljili ukuse samo domaćih glazbenih znalaca, potvrđuju pozivi da se njihove stvari uključe na kompilacije No Way Out, Vol 1! u izdanju britanskog nakladnika Dead By Mono Records, slovenskog SubKulturni Azil Ex-YU Rock ‘n’ Roll Bastards kao i koncert na UK festivalu Blast Off.

Od tada do danas, Erotic Biljan and His Heretics protutnjali su kroz brojne domaće, regionalne i europske klubove i festivale. I svaki put su naglasili kako su koncerti upravo najvažniji element njihove glazbe. Od zadnjeg nastupa Heretika u Zagrebu u legendarnoj Jabuci prošlo je više od godinu i pol dana. To znači da je krajnje vrijeme da svi stari rokenrol frikovi i oni mladi koji bi to željeli postati, a željni su staromodnog rokenrola i garage punka, glasne gitarske baraže i ubitačnog ritma, dođu i zadovolje svoje iskonske porive za znojenjem i probijanjem ušiju! Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Erotic Biljan and His Heretics – Supersticky

Tagged