marja burchard - embryo - 2020

Embryo – nastup najutjecajnijeg njemačkog kraut-rock benda u Močvari

U Močvaru se vraća jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih njemačkih kraut-rock bendova – Embryo! U Močvari su nastupili davne 2006. godine zajedno s Tenom Novak, dok će ovom prilikom nastupiti sami na terasi Močvare. Koncert će se održati u ponedjeljak, 3. kolovoza s početkom u 21 sati. Svirat će se na Močvarnoj terasi, a upad iznosi 0 kuna! Kako je broj mjesta ograničen, svoju rezervaciju ulaznice možete napraviti na stranici mochvara.hr/terasa ili putem telefona na broj 01 6159 667.

O kraut rock bendu Embryo

Embryo je okupljen 1969. godine oko karizmatičnog multiinstrumentalista Christiana Burcharda koji je spojio različite glazbene stilove, prije svega jazz i etno pritom njegujući eksperimentalni pristup glazbi, kombinirajući jazz, rock, soul i blues sa psihodeličnim zvukom, no s vremenom sve jači postaju utjecaji tradicijske glazbe iz najrazličitijih dijelova svijeta.

Zanimljiva činjenica je da je kroz bend prošlo više od 400 kreativnih glazbenika (!) s gotovo svih kontinenata koji su obogatili zvuk Embrya. Jedina konstanta benda, svojevrsne glazbene poveznice među različitim kulturama, je osnivač Burchard koji je preminuo 2018. godine u 71. godini života. Bend trenutno predvodi njegova kćer Marja Burchard koja u bendu svira bubanj, vibrafon, trombon, klavijature, ali i pjeva.

S obzirom na trenutnu siromašniju koncertnu ponudu ne samo u Hrvatskoj, već u cijelome svijetu uzrokovanu korona virusom, ovo je jedinstvena prilika da ulovite koncert prilično kul stranog benda.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

2 thoughts on “Embryo – nastup najutjecajnijeg njemačkog kraut-rock benda u Močvari

Comments are closed.