marja burchard - embryo - 2020.

Embryo, najutjecajniji njemački krautrock bend, vraća se u Močvaru

U Močvaru se vraća jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih njemačkih kraut-rock bendova – Embryo! Bend je u klubu na Savi nastupio davne 2006. godine zajedno s Tenom Novak, dok će ovom prilikom nastupiti sami. Koncert će se održati u klubu Močvara u ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. godine s početkom u 21 sati.


Ovaj odličan kraut-rock bend će svirati na Močvarnoj terasi, a upad na koncert iznosi točno 0 kuna! Kako je broj mjesta ograničen, svoju rezervaciju ulaznice možete napraviti putem mrežne stranice kluba na adresi mochvara.hr/terasa ili putem telefona na broj 01 6159 667. S obzirom na trenutnu siromašniju koncertnu ponudu ne samo u Hrvatskoj, već u cijelome svijetu uzrokovanu koronavirusom, ovo je jedinstvena prilika da ulovite koncert prilično kul stranog benda.

Legendarni krautrock bend osnovan je 1969. godine

Embryo je okupljen oko karizmatičnog multiinstrumentalista Christiana Burcharda koji je spojio različite glazbene stilove, prije svega jazz i etno pritom njegujući eksperimentalni pristup glazbi. Često je kombinirao jazz, rock, soul i blues sa psihodeličnim zvukom. No, s vremenom sve jači postaju utjecaji tradicijske glazbe iz najrazličitijih dijelova svijeta.

Zanimljiva činjenica je da je kroz bend prošlo više od 400 kreativnih glazbenika (!) s gotovo svih kontinenata. Svi su oni tijekom godina obogatili zvuk Embrya. Jedina konstanta benda, svojevrsne glazbene poveznice među različitim kulturama, je osnivač Burchard koji je preminuo 2018. godine u 71. godini života. Bend trenutno predvodi njegova kćer Marja Burchard koja u bendu svira bubanj, vibrafon, trombon, klavijature, ali i pjeva. Više o ovom njemačkom krautrock bendu doznajte na Wikipediji.

Video: Embryo Live Konzert @ Mind On Fire 2021

Tagged