eikonoise čakovec / 2020.

Eikonoise u Močvari – koncert koji je spoj elektroničke i tradicijske glazbe

Hrvatska world music scena posljednjih je nekoliko godina doživjela pravi procvat, a jedan od predvodnika te scene je i bend Eikonoise. Naime, naša world music scena obogaćena je odličnim materijalima starijih izvođača, a pojavili su se i neki novi izvođači. Oni su svojim zvukom obogatili i osvježili scenu, a među njima je i spomenuti Eikonoise.

Projekt predvodi Bojan Miljančić, a na svom prvom albumu “Immanens” uspješno su spojili tradicijsku glazbu s elektronskom. No, Eikonoise se ne bi mogao nazvati (samo) world music projektom. Više informacija o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.


Možda je najbolji opis svega što se događa pod ovim imenom dao sam autor, Bojan Miljančić: “Eikonoise je kolaž, organizacija, montaža, rez, trenutak. To je realnost svedena na trenutak koja prebiva između dva ništavila. Samoća, trenutačna odluka, izvornost, neponovljivost, neuhvatljivost… Eikonoise u svojem izrazu teži izvornosti, slučaju, originalnosti, unikatnosti, samosvojnosti i neponovljivosti izraza…”

Vrelo zvuka ima čast ugostiti prvi nastup Eikonoisea u Zagrebu

Jedinstvena kombinacija elektroničke i tradicijske glazbe, ali i raznih drugih stilova vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Koncert čakovečke grupe Eikonoise održat će se u Močvari u nedjelju, 11. listopada 2020. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Upa u pretprodaji i na dan koncerta na blagajni kluba iznosi 35 kuna. Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno – world music – tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

A za ovu priliku okupljen je cijeli bend, koji će na ovom koncertu nastupiti u sastavu:

  • Bojan Miljančić – sintevi, duduk, elektronika, live sampling
  • Ljerka Končar Gamulin – violončelo
  • Tamara Korunek – vokal
  • Filip Krznar – bubanj, perkusije
  • Marinko Marciuš – bubanj, perkusije.

Video: Eikonoise – Sublimation

Tagged