eikonoise čakovec 2020

Eikonoise u Močvari – jedinstvena kombinacija elektroničke i tradicijske glazbe, ali i drugih stilova

Hrvatska world music scena je posljednjih nekoliko godina doživjela pravi procvat – oni stariji izvođači su objavili odlične materijale, a pojavili su se i neki novi izvođači koji su svojim zvukom obogatili i osvježili scenu. Jedan od njih je svakako i “Eikonoise“, projekt iza kojeg stoji Bojan Miljančić, a koji je na svojem debut albumu “Immanens” uspješno spojio tradicijsku glazbu s elektroničkom. Eikonoise se ne bi mogao nazvati (samo) world music projektom, a možda je najbolji opis svega što se događa pod ovim imenom dao sam autor, Bojan Miljančić: “Eikonoise je kolaž, organizacija, montaža, rez, trenutak; realnost svedena na trenutak koja prebiva između dva ništavila, samoća, trenutačna odluka, izvornost, neponovljivost, neuhvatljivost. Eikonoise u svojem izrazu teži izvornosti, slučaju, originalnosti, unikatnosti, samosvojnosti i neponovljivosti izraza…”

Vrelo zvuka tako ima čast ugostiti prvi nastup Eikonoisea u Zagrebu, a za ovu priliku je okupljen cijeli bend koji će na ovom koncertu nastupiti u sastavu:

  • Bojan Miljančić – sintevi, duduk, elektronika, live sampling
  • Ljerka Končar Gamulin – violončelo
  • Tamara Korunek – vokal
  • Filip Krznar – bubanj, perkusije
  • Marinko Marciuš – bubanj, perkusije.

Jedinstvena kombinacija elektroničke i tradicijske glazbe, ali i raznih drugih stilova vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Koncert čakovečke grupe Eikonoise održat će se u Močvari u nedjelju, 11. listopada 2020. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Upad u pretprodaji i na dan koncerta na blagajni kluba iznosi 35 kuna.

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Eikonoise u Močvari – jedinstvena kombinacija elektroničke i tradicijske glazbe, ali i drugih stilova

Comments are closed.