muzej iza kulisa - škola u muzeju - 2020

Edukativni program Arheološkog muzeja – Muzej iza kulisa – škola u muzeju

Početkom ožujka 2020. godine u Arheološkom muzeju u Zagrebu počinje edukativni program “Muzej za kulisa – škola u muzeju”. Muzej iza kulisa – škola u muzeju namijenjen je polaznicima od 15 godina starosti na više. Program traje od ožujka do lipnja 2020. godine. Sudjelovanje u programu je besplatno, a broj polaznika je ograničen. Prijave polaznika primaju se do 12 sati u petak 28. veljače 2020. godine.

Što je “Muzej iza kulisa – škola u muzeju”

Muzej iza kulisa – škola u muzeju polaznicima objašnjava što je muzej, čemu on služi, od kojih prostorija i kojih odjela se sastoji, koji se sve poslovi u muzeju obavljaju, a naposljetku i tko ih obavlja. U ovoj školi bit će riječi i o izložbenom prostoru u muzeju, kako on izgleda i što sve mora sadržavati te što je sve potrebno kako bi se postavila prava muzejska izložba.

Naglasak je stavljen i na muzejsku dokumentaciju, tj. kako se i zašto muzejski predmeti dokumentiraju i u kojoj mjeri je rad muzejskog dokumentarista povezan s radom kustosa. Nezaobilazan segment muzejskog rada je edukacija pa će jedno od predavanja biti usmjereno na njezinu važnost i potencijale.

Restaurator će govoriti o konzervaciji i restauraciji arheoloških predmeta. Govora će biti i o upravljanju u muzejima te o društvenoj ulozi i odgovornosti suvremenog muzeja. Predavanja su upotpunjena praktičnim radom, a polaznici imaju priliku razgledati i neke druge zagrebačke muzeje i aktualne izložbe. Predavanja su upotpunjena praktičnim radom, a polaznici imaju priliku razgledati i neke druge zagrebačke muzeje i aktualne izložbe.

Na kraju škole polaznici će imati mogućnost provjeriti svoje znanje te dobiti priznanje za sudjelovanje.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged