eduard drugi - kazalište hotel bulić - 2022.

Eduard Drugi, adaptacija drame Christophera Marlowea, izvodi se u KUC-u Travno

Kazalište Hotel Bulić produciralo je predstavu Eduard Drugi, adaptaciju drame Christophera Marlowea koji pripada prvoj generaciji profesionalnih dramskih pisaca u Engleskoj. Radi se o hrvatskoj praizvedbi teksta kojeg je preveo Mate Maras. Christopher Marlowe je bio veliki pjesnik i prevoditelj te najbolji elizabetanski dramatičar prije Shakespearea na kojega je značajno utjecao.


Dramski svijet Christophera Marlowea doista je mračno mjesto. Ono je poprište tragedija u kojem posljedice ekstremnih ljudskih ponašanja u borbi za vlast, ljubav, obitelj dovode do osobnih propasti i političkog kolapsa. Njegovi protagonisti biraju prelazak granica. Njišu se od točaka velike moći i bogatstva, do izopćeništva i bijede svih vrsta, od života na vrhuncu, do strmoglavih i brutalnih smrti. Lako bi rekli da se radi o dramskom uzorku iz ere vladavine Netflixovih serijala. O djelu Edward II više doznajte na Wikipediji.

Kazališna predstava Eduard Drugi održat će se u četvrtak, 5. svibnja 2022. godine u 20 sati u Kulturnom centru Travno. Podsjetimo, KUC Travno se nalazi u Ulici Božidara Magovca 17 u novozagrebačkom naselju Travno. U predstavi igraju Jure Radnić, Ines Tričković, Paško Vukasović, Marko Braić, Dušan Gojić, Marinko Leš, Lovro Ivanković i Eva Zlovolić. Predstavu je režirala Senka Bulić. Kazalište Hotel Bulić možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Tagged