eagles of death metal / 2021.

Eagles of Death Metal, američki rock’n’roll divljaci, vraćaju se u Tvornicu!

Eagles of Death Metal, legendarni američki rock’n’roll divljaci, vraćaju se u Zagreb! EODM održat će pravi klupski rock koncert u Tvornici kulture u petak, 25. ožujka 2022. godine. Podsjetimo, Eagles of Death Metal već su bili u Zagrebu. Tada su rasprodali i Boogaloo i Tvornicu, ostavljajući iza sebe razvaljene, znojne i opustošene klubove nakon višesatnog rock’n’roll ludila!

U Hrvatsku ovoga puta dolaze u sklopu drugog dijela svjetske turneje kojom obilježavaju 24 godine djelovanja. Tako će prvoj polovici 2022. godine obići 30 gradova u 19 zemalja diljem Europe. Dodajmo da je nastup u Zagrebu u Tvornici kulture biti jedini u regiji.

“Onaj tko voli rock’n’roll treba izaći van u rock’n’roll! Osjećam se kao da sam bio zaključan godinama i spreman sam se pustiti s lanca. Eagles of Death Metal su se spremni opet uzdignuti”, poručio je frontman Jesse Hughes. Poznati po zarazno dobroj energiji i nastupima, EODM live band čine i Jennie Vee na bassu, Jorma Vik na bubnjevima i Joshua Jove na gitari.

Eagles of Death Metal osnovali su najbolji prijatelji Jesse Hughes i Josh Homme 1998. u Kaliforniji

Ako Vam je poznato ime Josh Homme – sjećanje Vas dobro služi. On je osnivač i benda Queens of the Stone Age. Ime Eagles of Death Metal nastalo je kada su se zapitali kako bi zvučao spoj grupe Eagles i death metala. To je žanr kojeg unatoč imenu ne sviraju, ali neomeđeni okvirima predstavljaju energični rock sa žestokim gitarskim riffovima i bubnjevima. Ukratko, poigravaju se s estetikom prljavog rocka i duhovitim tekstovima.

Jedan su od najzabavnijih rock’n’roll sastava i divovi žanra. Albumi Peace, Love, Death Metal (2004.), Death by Sexy (2006.) i Heart On (2008.) lansirali su ih u sam vrh svjetske gitarske scene. Hitovi poput I Want You So Hard, I Got a Feelin’ (Just Nineteen), Wannabe in L.A., Miss Alissa, Cherry Cola i Only Want You obećavaju razornu energiju

Bend je najavio i objavu EP-a sa šest pjesama

Dok će Eagles of Death Metal Presents A Boots Electric Christmas bit će objavljen 19. studenog. Na izdanju će EODM-ov Jesse “Boots Electric” Hughes sa svojim alter egom dati doprinos blagdanskim klasicima poput God Rest Ye Merry Gentlemen, Put A Little Love In Your Heart, Little Drummer Boy ili Little Town Of Bethlehem. O Holy Night bit će snimljena u posebnoj acappella verziji, koju će uz njega pjevati i EODM-ov Joshua Homme.

EODM se vraća u klub koji dobro poznaju, pred vjernu publiku koje je sa svakim novim dolaskom sve više. Na turneji će ih pratiti bend Bones UK. Više o bendu EODM doznajte na stranicama Wikipedije. Ulaznice u prodaju kreću u petak, 1. listopada po cijeni od 150 kuna. Ta cijena aktualna je do 30. studenog, a od 1. prosinca iznosit će 170 kuna. Ostane li ih, na dan koncerta cijena ulaznica će im biti 200. Prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius i Dallas, a možete ih naći i u sustavima Eventim i Entrio.

Video: Eagles of Death Metal – I Want You So Hard

Video: Bones UK – Creature

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -