eagles of death metal / 2021.

Eagles of Death Metal, američki rock’n’roll divljaci, objavili novi datum koncerta u Tvornici

Eagles of Death Metal, legendarni američki rock’n’roll divljaci, kako su još u rujnu 2021. godine najavili, vraćaju se u Zagreb! U Tvornici kulture će održati, kako su najavili, pravi klupski koncert, no, umjesto na prvotni datum 25. ožujka, EODM nastupit će u nedjelju, 8. svibnja 2022. godine. Ulaznice za prvi koncert vrijede i za ovaj u svibnju. A pušten je u prodaju i dodatni kontigent ulaznica po cijeni od 170 kuna. Ostane li ih, na dan koncerta cijena će ima biti 200 kuna. Prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius i Dallas u Rijeci te sva Eventimova fizička i online prodajna mjesta.


Eagles of Death Metal su već ranije rasprodali Boogaloo i Tvornicu, ostavljajući iza sebe znojne klubove nakon višesatnog rock’n’roll ludila, a u Hrvatsku ovoga puta dolaze u sklopu svjetske turneje. Njome će obilježiti 24 godine djelovanja, a dodajmo, nastup u Tvornici bit će jedini u regiji.

EODM je poznat po zarazno dobroj energiji i nastupima

Band čine i Jennie Vee na bassu, Jorma Vik na bubnjevima i Joshua Jove na gitari. Eagles of Death Metal osnovali su najbolji prijatelji Jesse Hughes i Josh Homme (Queens of the Stone Age) 1998. u Kaliforniji. Ime je nastalo kada su se zapitali kako bi zvučao spoj grupe Eagles i death metala, žanra kojeg unatoč imenu ne sviraju, ali neomeđeni okvirima predstavljaju energični rock sa žestokim gitarskim riffovima.

Jedan su od najzabavnijih rock’n’roll sastava i divovi žanra. Albumi Peace, Love, Death Metal (2004.), Death by Sexy (2006.) i Heart On (2008.) lansirali su ih u sam vrh svjetske gitarske scene. A hitovi poput I Want You So Hard, I Got a Feelin’ (Just Nineteen), Wannabe in L.A., Miss Alissa, Cherry Cola, Only Want You obećavaju apsolutnu energiju. Više o bendu doznajte na Wikipediji.

Eagles of Death Metal dovode i predgrupu – nastupa Dead Sara

EODM se vraća u klub koji dobro poznaju, pred vjernu publiku koje je sa svakim novim dolaskom sve više. A kao predgrupa ovom američkom rock bendu nastupit će Dead Sara. Iako su aktivni na sceni Los Angelesa od ranih 2000-ih, alt-rock bend Dead Sara probio se tek 2011. sa singlom Weatherman. 2015. godine uslijedio je debi Pleasure to Meet You koji je uletio na drugo mjesto Billboardove Heatseekers ljestvice.

Nakon toga i EP Temporary Things Taking Up Space koji im je osigurao i ugovor s labelom Atlantic. Njihove rock’n’roll himne pune gitarskih riffova predvode pjevačica Emily Armstrong i glavna gitaristica Siouxsie Medley, a tu je i bubnjar Sean Friday. Bend hvale rock ikone poput Grace Slick i Courtney Love, a novi album Ain’t It Tragic još je jedna potvrda kvalitete benda koji zaslužuje pozornost. Više informacija o ovom bendu doznajte na Wikipediji.

Video: Eagles Of Death Metal – I Only Want You / Dead Sara – Heroes

Tagged