dsc adria 23

DSC Adria 23 – konferencija koja se bavi utjecajem umjetne inteligencije na društvo vođeno podacima

Data Science Conference Adria 23 ili kraće DSC Adria 23 održat će se od utorka do petka, od 16. do 19. svibnja 2023. godine. Točnije, DSC Adria 23 će se u petak, 16. svibnja, održavati online. No, u srijedu i četvrtak, 17. i 18. svibnja, predavanjima možete uživo prisustvati u Zagrebu te u petak, 19. svibnja u Rijeci. Ovaj će događaj okupiti stručnjake i predvodnike u području umjetne inteligencije i to kako bi podijelili svoje uvide i znanje o najnovijim dostignućima i trendovima.

DSC Adria 23 je ekskluzivni događaj posvećen utjecaju umjetne inteligencije na društvo vođeno podacima. Ova konferencija je dugo iščekivani događaj za svakoga tko je zainteresiran za raskrižje umjetne inteligencije i poslovnog svijeta. I napomenimo, glavna ovogodišnja tema je Data-Driven Society ili kako bi to bilo na hrvatskom – Društvo vođeno podacima. A tijekom tri uzbudljiva dana, sudionici će imati priliku čuti više od 100 vodećih stručnjaka na teme uticaja umjetne inteligencije i podataka na poslovanje i društvo.

Uz fantastičnu postavu govornika, konferencija će sadržavati i razne mogućnosti umrežavanja. No, tu ćete naći i računalno generiranu umjetnost i spoznaju o posljednjim inovativnim trendovima. Na taj način omogućit će se sudionicima da se povežu s istomišljencima. Ali i da raspravljaju o najnovijim dostignućima u području podataka i umjetne inteligencije. A spomenut ćemo samo neka od imena koja će doći na DSC Adria 23. To su Lars Rinnan, Tarry Singh, Danko Nikolic, Chan Nasseb, Emmauel R. Goffi, Jose Maria Cavanillas, Iliada Evangelia Kothra, Mihajlo Popesku…

DSC Adria 23 će pokazati kako se svijet sve više i više oslanja na umjetnu inteligenciju

I to zato što je jako bitno da stručna zajednica bude informirana i u tijeku s najnovijim dostignućima i razvojem u tom području. Tijekom konferencije će se tako pokriti popularne teme koje se odnose na utjecaj umjetne inteligencije i podaktovne znanosti u svakodnevnom životu. A one su NLP, ChatGPT & analitika teksta, augmentirane analitike, razvoj AI proizvoda, strategija razvoja AI i upotrebe podataka, grafovske neuronske mreže, etička upotreba AI i otvoreni podaci, transformatori i stabilna difuzija, primijenjena znanost o podacima, inovacije s podacima, MLOps, veliki podaci i inženjerstvo podataka i ML u FinTech-u. Također, obradit će se i područje transformacije zdravstvene skrbi pomoću AI.

Data Science Conference (DSC) je jedna od vodećih svjetskih franšiza koja je posvećena umjetnoj inteligenciji i nauci o podacima. Također, to je multidiciplinarna konferencija sa obiljem međunarodno priznatih govornika, prezentacija, diskusija, radionica i pratkičnih tutorijala. DSC je do sada organizirao događaje koje je posjetilo više od 20.000 sudionika iz više od 130 država. Od 2015. godine do danas DSC je uspostavio partnerstvo sa više od 200 tvrtki i 50 profesionalnih zajednica. Ali i više od 30 akademskih institucija, dopirući tako do više od milijun entuzijasta i profesionalaca iz te branše.

Moto DSC je Mijenjajmo svijet kroz podatke! Dodajmo da ovu zagrebačku konferenciju – DCS Adria 23 – koja će se održati u Mozaik Event centru (bivši Hypo i Plaza centar),organiziraju tvrtke Data & AI Cosmos d.o.o. i Data Universe d.o.o. A za više informacija o ovoj konferenciju i kako do svoje ulaznice, posjetite mrežnu stranicu na adresi dscadria.com. I dodajmo, službeni jezik konferencije je engleski.

Tagged