rock&off glazbeni kviz / tvornica kulture 2019

Drugo izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off u Tvornici kulture

Nakon prve nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off koju su obilježile sjajna zabava, odlična atmosfera i brojni glazbenici s domaće rock&off scene, organizatori Rock&Off-a sa zadovoljstvom najavljuju drugo izdanje 30. siječnja 2020. u Tvornici kulture! Prva dodjela održala se u 31. siječnja 2019. godine u Tvornici kulture i odmah pokazala da je riječ o vrlom uspješnom projektu koji je široj javnosti kroz medijsku aktivnost prezentirao sjajnu glazbenu scenu koja često nije u fokusu iste. Iz same nagrade su već u prvoj godini proizašla i tri projekta; Glazbeni kviz, Radio i Skener koji svaki na svoj način doprinose popularizaciji rock&off glazbenih žanrova, autora i izvođača što dodatno osnažuje ideju Rock&Offa kao glazbene platforme za prezentaciju glazbe koja ne spada u srednju struju najširoj javnosti.

Veliki glazbeni kviz Iskona & Rock&OFF-a

Glazbeni entuzijasti dobili su pravu priliku pokazati sve što znaju o svojim rock&off izvođačima, glazbenim događanjima, povijesno važnim datumima putem velikog glazbenog kviza, koji se na redovitoj mjesečnoj bazi održava u velikom pogonu Tvornice Kulture i okuplja prosječno 200 natjecatelja, odnosno do kraja godine će okupiti oko 2000 glazbenih fanova.

Natjecatelje kroz pitanja vode poznata lica hrvatske glazbene scene, a pitanja, među ostalim, promiču hrvatske glazbenike i autore alternativnog usmjerenja.

Rock&Off Skener

Rock&Off skener donosi pregled novosti vezanih za albume, pjesme i koncerte bendova i izvođača s Rock&Off scene – sve vijesti vode na portale koji redovito prate rock&off scenu.

Cilj Rock&Off skenera je na jednom mjestu okupiti i sve aktivnosti bendova i izvođača kroz Rock&Off izbornu godinu, podržati njihov rad i evidentirati uspjehe. Također, Rock&Off skener će zasigurno pomoći novinarima / glasačima pri nominiranju i glasanju u drugom izdanju ove glazbene nagrade.

Rock&Off internet radio

Riječ je o online radiju koji 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, bez reklama i govornih emisija, emitira isključivo domaću rock&off glazbu koju nemate često priliku čuti na hrvatskim mainstream radijskim postajama.

Radio je dostupan za slušanje na webu Rock&Offa na Iskon.TV-u na 825. poziciji te preko aplikacije Slooshaj, a u svojoj playlisti zasad broji više od 150 bendova, dobitnika, ali i svih izvođača koje su novinari predložili u prvom krugu ovogodišnjih nominacija za prvo izdanje glazbene nagrade Rock&Off.

O Rock&Off nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi

Podsjećamo, Rock&Off je nezavisna glazbena novinarska nagrada na godišnjem nivou po izboru stručnog glasačkog tijela, sastavljenog od predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija raznih medija iz cijele Hrvatske koji redovito prate i poznaju domaću aktualnu i suvremenu alternativnu, rock, hip-hop i elektronsku scenu u svrhu valorizacije bujajuće alternativne glazbene scene koja obuhvaća široki raspon od alternativnog rocka, preko klupskih kategorija kao što su hip hop i elektronika do indie i DIY kantautora i izdavača.

Nagrada je proizašla iz glazbenog festivala RockOff koji je u četiri godine svog postojanja profilirao preko sedamdesetak bendova koji su osim nagrada – snimanja albuma, singleova i videospotova – uspjeli zadobiti i jaču medijsku pozornost; od emitiranja na radijskim programima, preko gostovanja u televizijskim emisijama, do prisutnosti u tiskanim i elektronskim medijima.

Pokretači nagrade su koproducenti Unison – Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture, koja ove godine slavi 20 godina postojanja te organizator Hrvatsko društvo skladatelja uz glavnog sponzora Iskon.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged