ciferšlus / mousse t / lauba zagreb

Drugo izdanje art partya Ciferšlus predvodi legenda discohouse zvuka Mousse T.

Vrhunski koncept zabave Ciferšlus uskoro kreće na još jedno glazbeno – umjetničko putovanje. Drugo izdanje koje nas očekuje u Laubi – kući za ljude i umjetnost u petak, 4. listopada 2019. godine predvodit će legenda discohouse zvuka Mousse T. Traženi DJ čiji je rad osvojio milijune simpatija diljem svijeta, provest će nas kroz višeosjetilni doživljaj vrhunske glazbe i nesvakidašnjeg upoznavanja umjetničkih djela domaćih umjetnika. Mousse T. svoje glazbeno putovanje započeo je još devedesetih godina u Njemačkoj gdje je i rođen. Bio je jedan od prvih DJ producenata u svojoj zemlji, a tijekom godina sve veći broj ljubitelja ovog zvuka prepoznalo je njegov rad.

Njegov hit Horny ’98 koji je nastao u kolaboraciji sa Hot ‘n’ Juicy te legendarna Sex Bomb s popularnim Tomom Jonesom lansirali su ga na popis legendarnijih producenata kada je u pitanju disco i house zvuk. Osim njegovih autorskih pjesama, poznat je i po raznim preradama i remixevima.

Uz legendarni Moloko – Sing It Back, tu je i zvuk nove ere disco housea. Camelphat & Elderbrook – Cola, The Vision featuring Andreya Triana – Heaven samo su neki od prerada u Mousse T.-jevom aranžmanu koji se redovno nalaze na samom vrhu ljestvica po prestižnom Beatport-u i Traxsourceu.

Plesni podij Ciferšlusa za glavnu zvijezdu ugrijat će dobro poznati domaćin na hrvatskoj disco house sceni Tomo in der Mulen, a posjetitelje će razveseliti i nastupi domaćih snaga kao što su DJ HrwoE, Tom Bug, Aldo Morro i Pablo Panda.

Uz vrhunsku glazbu, renomirani umjetnik mlađe generacije Ivan Fijolić predstavit će umjetničku priču inspiriranu svjetskom borilačkom zvijezdom Bruce Leejem. Prva Fijolićeva brončana skulptura Bruce Leea javno je izložena 2005. u Mostaru. U novijoj verziji, napravljenoj u tehnici bojanog poliestera, imat će prilike uživati posjetitelji Laube.

Preko Leejeve pomno izvedene muskulature na skulpturi u prirodnoj veličini, prelivena je jarka boja u jedinstvenoj, rozo crvenkastoj nijansi. U našem društvu opsjednutom replikama, Fijolićev rad odražava važnu simboličku vrijednost. Bezbrojnim reprodukcijama lica slavnih na majicama, torbama, upaljačima i slično, Fijolićev rad suprotstavlja se kao jedinstveno i originalno plastično utjelovljenje Bruceova lika i djela u kojem ćemo bez sumnje uživati.

Na Ciferšlusu će biti predstavljen i njegov diplomski rad naziva Okršaj, koji predstavlja unutarnje sukobe i dileme svakog čovjeka. Uz Ivana Fijolića, svoje radove predstavit će i umjetnica Ines Krasić.

Njezin rad Ispod duge primjer je instalacije kojom Ines unosi jeftine i potrošne materijale u galerijski prostor. Samim time ukazuje na dinamičnost svijeta i stereotipe koji nas okružuju, ali se i kroz upotrebu potrošnih materijala oslobađa svih očekivanja i nudi nam novi pogled na poimanje sebe, umjetnosti i modernog svijeta u kojem živimo. Krasić bilježi gostovanja na značajnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a za svoja umjetnička ostvarenja nagrađivana je na brojnim događanjima.

O Ciferšlusu

Ciferšlus je novi glazbeno umjetnički koncept Zagrebu po prvi put predstavio ove godine i tako svrstao Zagreb uz bok svjetskim destinacijama kao što New York, London i Berlin. Posljednji ovogodišnji Ciferšlus party na rasporedu je pred božićne blagdane.

Ulaznice za drugo izdanje Ciferšlusa u petak, 4. listopada u Laubi, mogu se kupiti putem entrio ticketing sustava.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -

1 thought on “Drugo izdanje art partya Ciferšlus predvodi legenda discohouse zvuka Mousse T.

Comments are closed.