29. glazbena nagrada porin 2022.

Dodjela 29. glazbene nagrade Porin održat će u četvrtak, 24. ožujka 2022. – gdje gledati prijenos?

Do 29. dodjele glazbene nagrade Porin preostalo nam je samo još nekoliko sati. A tko će kući ponijeti najvažniji kipić saznat ćemo večeras, u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine! Dvorana Gradski vrt u Osijeku spremna je ugostiti najuspješnije hrvatske glazbenike u protekloj godini, a publika s nestrpljenjem iščekuje tko su dobitnici najpoznatije domaće glazbene nagrade. Nakon dvije godine ograničenja, ove godine Porin je otvoren i za širu publiku, a ulaznice su rasprodane u rekordnom roku! No, svi zainteresirani prijenos uživo moći će pratiti na televizijskom kanalu HTV1 te na radio stanicama HR2 i HR Osijek od 20 sati.


Kroz dodjelu 29. Porina vodit će nas već dobro poznati dvojac – Iva Šulentić i Ivan Vukušić, dugogodišnji poznavatelji i prijatelji Porina. Scenarist dodjele je Mislav Donaj, redatelj je Ivan Miladinov, glazbeni producent Ivan Popeskić, a urednica Andrijana Škorput. Scenografiju potpisuje Miroslav Hrg, glavna tajnica Porina je Ivana Martinac, izvršna producentica je Nina Bočvarov, predsjednik UO Porina je Frano Đurović, a izvršni direktor Davor Drezga.

Ove godine za glazbenu nagradu prijavljeno je čak 260 albuma

A tu je i čak 381 skladba za Pjesmu godine te 93 prijave za kategoriju Novi izvođač. U svim navedenim kategorijama zabilježen je rast prijava, što je odlična vijest za hrvatsku glazbu i nagradu Porin. Velik je interes i velika konkurencija uoči večerašnje dodjele u srcu Osječko-baranjske županije.

A na velikoj pozornici dvorane Gradski vrt u Osijeku u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine gledat ćemo mnoge glazbene zvijezde. A one su Ana Opačak, Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban&4, Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.

Osim njih, posebno glazbeno iznenađenje spremaju nam Blanka Došen, Stanko Šarić i Šima Jovanovac. Podsjetmo, nagrade Porin za životno djelo dobili su Jura Stublić, Vera Svoboda i posthumno, prerano preminuli pjevač Parnog valjka, Aki Rahimovski. Više informacija o ovoj glazbenoj nagradi doznajte na mrežnim stranicama na adresi porin.org.

Video: Nominacije za 29. glazbenu nagradu Porin

Tagged