DJ Shadow - Josh Davis - 2020.

DJ Shadow u Tvornici promovira svoj aktualni album “Our Pathetic Age”

DJ Shadow, jedan od najznačajnijih aktera u povijesti hip hopa, dovodi svoju europsku turneju u Tvornicu kulture!. Nastup će održati u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. godine. Shadow se u Zagreb vraća u sklopu velike svjetske turneje na kojoj promovira aktualan album “Our Pathetic Age”.

Dvostruko izdanje, njegovo prvo od 2016. i ploče “The Mountain Will Fall”, donosi ukupno 26 pjesama podijeljenih u dva djela. Prvih 11 su isključivo instrumentali, dok je na preostalih 15 ugostio mnoga stara i nova rap imena. Među njima su Nas, Pharoahe Monch, trojac iz Wu-Tang Clana Inspectah Deck, Ghostface Killah i Raekwon. A tu su i grupe De La Soul i Run The Jewel, Pusha T, Stro i Wiki.

Izdanje albuma Our Pathetic Age već su predstavila tri singla, a DJ Shadow ga intenzivno promovira na po Europi i Americi. Prvi dio europske turneje upravo je završio, a drugi ga očekuje u lipnju kad će posjetiti i festivale poput Primavere, ali nastupiti i solo kao što je slučaj u Tvornici kulture.

Ulaznice za koncert u prodaju kreću u petak, 13. ožujka 2020. godine po cijeni od 130 kuna. Od 1. travnja cijena će im biti 150, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 180 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te sva prodajna mjesta Eventima.

O umjetniku

Pravim imenom Josh Davis, DJ Shadow jedna je od najutjecajnijih osoba kompletne hip hop kulture. DJ i producent, koji je s epohalnim debijem Endtroducing…, složenim isključivo od semplova, završio u Guinnessovoj knjizi rekorda. Bio je na top listi najboljih albuma svih vremena magazina Time i među najvažnijim izdanjima 90-tih po NME-u i Rolling Stoneu. Svojim djelovanjem izvršio je izuzetan utjecaj na hip hop i trip hop scene SAD-a i Velike Britanije.

Koliko su važni njegovi samostalni radovi, od kojih se posebno istaknuo i album The Private Press s maestralnim singlom Six Days, toliko je Shadow utjecajan kao suradnik, producent i remixer velikih glazbenih imena. Među njima su Depeche Mode, Radiohead, Beastie Boys, DJ Krush, Paris, Jon Spencer Blues Explosion, Mos Def, Jurassic 5 i mnogi drugi. O njemu više doznajte na Wikipediji.

Video: DJ Shadow – Rocket fuel ft. De La Soul

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

2 thoughts on “DJ Shadow u Tvornici promovira svoj aktualni album “Our Pathetic Age”

Comments are closed.