gramofon i gramofonske ploče - 2019

DJ Borovich i DJ Venom u Pločniku otkrivaju kako lako do diskografije najdražih vam glazbenika

Pozivamo sve zaljubljenike u zapravo nikad zaboravu prepuštene vinile da nam se pridruže sutra u Pločniku na još jednom izdanju kvARTopisa! Kroz večer će nas voditi izaslanici HRVATSKE FUNK DELEGACIJE – DJ Borovich i DJ Venom te nam otkriti kako lako do diskografije najdražih vam glazbenika. Odgovorit će nam na pitanja: Kako pronaći ono što vas zanima i koji su lako i teže dostupni kanali distribucije? Što je bootleg scena, legalno i ilegalno, skupo i jeftino? Približit će nam svijet tragača za magičnim i unikatnim studijskim trenucima iz svih glazbenih perioda diskografije; zanimanje: kopači, diggeri, sonični arheolozi koji spašavaju od zaborava genijalne melodije, mnoge od kojih su postale zaboravljene u trenutku kad su izdane.

A doznat ćete i kako lako i/ili povoljnije do diskografije najdražih vam glazbenika.

Dođite u Pločnik (Međimurska 21, blizu Zapadnog kolodvora) 22. prosinca 2019. godine u 19 sati. Ulaz je slobodan!

DJ Borovich

DJ BOROVICH dugogodišnji je strasni kolekcionar gramofonskih ploča – popularnih, nepopularnih, rijetkih i one manje rijetkih, zaboravljenih, tjelesnih i izvan tjelesnih plesnih ritmova.

DJ-ing je za Borovicha čista strast i ljubav prema glazbi koji zna ponijeti, ali i zanijeti mlade, a i starije ljude. Poznat je po miksanju naizgled nespojivih žanrova što rezultira zanimljivim glazbenim iskustvom. U egzotičnom mixu (isključivo sa gramofonskih ploča) Borovich spaja više glazbenih pravaca iz raznih dijelova svijeta i vremenskih razdoblja uz dodatke raznih pikanterija.

Punim imenom Nenad Borović, kojeg glazbena scena povezuje s velikim i važnim edukacijskim projektima kao što su Žedno uho, No Jazz Festival ili Terraneo u slobodno vrijeme prekopava second hand dućane gramofonskih ploča u potrazi za kvalitetnom, zaboravljenom, rijetkom glazbom kroz povijest, sakupljajući po njegovom senzibilitetu izabrane evergreen brojeve.

“Mi zaljubljenici u vinile, skužili smo i priznali sami sebi da imamo taj opsesivno kompulzivni moment. Jer to je stvarno strast koja kao i svaka strast kad pređe neke granice postaje opsesija, ali jedna slatka opsesija, nešto utočište i neka oaza mira za sve nas”, smatra Nenad Borović.

DJ Venom

Davor Vrdoljak aka DJ Venom rođen je u Osijeku, danas živi i radi u Zagrebu, klupski je DJ i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te dvostruki DMC finalist svjetskog prvenstva u Londonu. Bavi se miksanjem vinila već 20-tak godina te iza sebe ima velik broj regionalnih i internacionalnih nastupa.

Malo Dj-eva ulaže toliko energije, intenziteta i ludila u svoje setove kao Venom. Turntablist i klupski DJ, 6 puta prvak Hrvatske te dvostruki finalist DMC svjetskog prvenstva u Londonu. 15 godina vodi DJ radionicu u Zagrebu i diljem Hrvatske. Bavi se miksanjem gramofonskih ploča već 20 godina, a uz to ih i proizvodi!

Tijekom svoje karijere u natjecateljskom DJ-ingu (turntablismu) imao je dosta uspjeha, a ovo su neki od njih: 2000. – finalist na DMC world DJ championshipu u Londonu 2002. – pobjednik na Lucky Strike I Choose my DJ u Zagrebu 2003. – pobjednik na DMC natjecanju zemalja bivše Jugoslavije u Osijeku 2005. – pobjednik na Heineken Thirst DJ natjecanju u Primoštenu 2009. – finalist na DMC World DJ championchipu u Londonu.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “DJ Borovich i DJ Venom u Pločniku otkrivaju kako lako do diskografije najdražih vam glazbenika

Comments are closed.