radionica "dizajniraj svoj app" / hdd zagreb / 2019.

Dizajniraj svoj app – besplatna radionica UX/UI dizajna za srednjoškolce

Tijekom vikenda, u subotu i nedjelju, 21. i 22. prosinca 2019. godine, u Hrvatskom dizajnerskom društvu u okviru EDU programa održat će se besplatna radionica UX/UI dizajna pod nazivom DIZAJNIRAJ SVOJ APP. Radionicu će voditi dizajnerice Marina Jukić, Jelena Njeguš i Vita Vrebac. Polaznici će na papiru crtati mobilnu aplikaciju koju će potom prenijeti na pametni telefon.

Radionica je namijenjena srednjoškolskom uzrastu. Svrha mobilnih aplikacija je olakšati svakodnevni život te uz pomoć trenutne tehnologije ponuditi rješenja problema. Cilj ove dvodnevne radionice je kreirati bazu za upotrebljivi proizvod kojeg bi baš ti htio/htjela koristiti, jer smatraš da bi ti na neki način olakšao svakodnevnicu.


Upoznat ćemo te s vrludavim fazama koje digitalna aplikacija prolazi, počevši od inicijalne ideje pa sve do razvoja konkretne aplikacije. Jedan od glavnih koraka dobivanja željenih rezultata je također i testiranje kojim određujemo jesmo li uspjeli postići sve što smo isplanirali, te ćemo se i toga također dotaknuti kroz radionicu. Koristeći analogne alate pomoći ćemo ti izraditi svoj app te ga uz pomoć dostupnih tehnologija prenijeti na mobitel. Na kraju radionice ćeš moći doživjeti kako bi izgledalo da aplikacija u stvarnosti radi.

Kroz prvi dan ćemo smišljati koji bi tvoj dio svakodnevice točno aplikacija trebala rješavati. Također, koje bi funkcije trebala imati. U drugom danu ćemo se baviti vizualnim oblikovanjem sučelja i interakcijama. Tvoj zadatak prije radionice je razmisliti o mogućim idejama za svoj app i donijeti isprintane primjere aplikacija koje ti se sviđaju. Sv to kako bi što prije mogao/mogla krenuti s učenjem novih i korisnih vještina. Radionica je namijenjena srednjoškolskom uzrastu, a roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak, 20. prosinca do 15 sati na email hdd@dizajn.hr. Radionica će se održavati 21. i 22. prosinca 2019. godine i to svakog dana od 10 do 16 sati u prostorijama Hrvatskog dizajnerskog društva u Boškovićevoj 18 u Zagrebu. Više doznajte na mrežnoj stranici dizajn.hr/hdd-galerija.

Voditeljice radionice “Dizajniraj svoj app”

Jelena Njeguš je UX/UI i grafička dizajnerica iz Dubrovnika, a trenutno živi i radi u Zagrebu. 2018. godine je postala magistrica Dizajna interaktivnih medija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Iako voli sve aspekte grafičkog dizajna, korisničko sučelje i interakcije su joj najveća strast. Njoj predstavljaju “kombinaciju dva područja koja je najviše zanimaju: tehnologije i umjetnosti”. Voli pse, hranu i glasnu glazbu.

Vita Vrebac je diplomirana grafička dizajnerica i članica dizajn tima u Infinumu. Uz digitalni dizajn, bavi se digitalnom ilustracijom gdje svaki put istražuje razne tehnike i stilove. U vizualnom izražavanju voli eksperimentirati s bojama i slatkim animacijama. Samoprozvana je DIY majstorica.

Marina Jukić je dizajnerica i voditeljica dizajn tima u digitalnoj agenciji Infinum. Predavačica je na Infinum Akademiji – smjer dizajn. Aktivna je članica tima IxDA Hrvatska kao i VJing kolektiva leilamarinaena. Trenutno se bavi edukacijom u dizajnu i poboljšavanjem dizajn procesa s ciljem postizanja što kvalitetnijih i što održivijih rješenja za projekte.

Tagged

1 thought on “Dizajniraj svoj app – besplatna radionica UX/UI dizajna za srednjoškolce

Comments are closed.