dina: drugi dio | 2024.

Dina: Drugi dio, u zagrebačka kina dolazi u srijedu, 28. veljače 2024. godine, a ulaznice su već u prodaji!

Od četvrtka, 8. veljače 2024. godine, dostupne su ulaznice za drugi nastavak ikoničnog filmskog spektakla “Dina: Drugi dio”! A podsjetimo, ovaj SF spektakl je režirao redatelj Denis Villeneuve, a u njemu glavne uloge nose najveća holivudska glumica mlađe generacije. Točnije, Zendaya i jedan od najtalentiranijih mladih glumaca Timothee Chalamet. I dodajmo, ovaj dugoočekivani film u zagrebačka kina u distribuciji Blitz filma stiže pretpremijerno u srijedu, 28. veljače 2024. godine. A moći ćete ga pogledati u najprestižnijim kino formatima, a to su IMAX, 4DX, MX4D te ScreenX! Spektakl je zajamčen!

Radi se o drugom dijelu spektakla Dina koji je 2021. godine oduševio gledatelje i kritiku te osvojio čak šest Oscara. A ovaj film punog naziva Dina: Drugi dio nastavlja priču iz prethodnog filma, ali i podiže grandioznost pružajući potpuno novo iskustvo publici, povećavajući opseg i razmjere s još spektakularnijim vizurama i velikim akcijskim sekvencama. Ali i novim likovima, još većim pustolovinama te istinski snažnom i emotivnom ljubavnom pričom.

Smješten tisućama godina u budućnost i nastavljajući tamo gdje je Dina stala, Dina: Drugi dio ponovno prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa i mistične Lady Jessice, Paul je dobio ultimativni test. On treba savladati svoje strahove kada ga sudbina i moćne nevidljive sile povuku u pustinje udaljenog planeta Arrakis

Ovaj film idejnog autora Franka Herberta ponajprije se bavi sukobom čovječanstva s prirodom

Istražujući teme koje su istovremeno vječne i aktualne, od romantične ljubavi i majčinske ljubavi do globalizma, lojalnosti, osvete i katarze, film i dalje razvija ekološke teme autora Franka Herberta u ovoj priči o sukobu čovječanstva s prirodom. U središtu radnje je vječni sukob između snaga dobra i zla. S jedne strane su Fremeni, predstavnici čovječanstva koji se bore za kolektivno preživljavanje domorodnih ljudi i planeta Arrakis. S druge strane leže Harkoneni, manifestacija korupcije, nasilja i pohlepe.
Intenzivno, dinamično istraživanje ovog spektakularnog univerzuma nastavlja se, s njegovim pristašama i pljačkašima, dok se istovremeno proširuje tema ženske emancipacije započete u prošlom filmu.

Denis Villeneuve je film režirao prema scenariju koji je napisao zajedno s Jonom Spaihtsom prema Herbertovom romanu. A on je ponovno okupio kreativni tim s kojim je radio u prvom filmu. Tako je tu Oscarom nagrađen direktor fotografije Greig Fraser, producent Patrice Vermette, montažer Joe Walker, nadzornik vizualnih efekata Paul Lambert te kostimografkinja Jacquelina West. A dodajmo, iznimnu glazbu za film radio je neponovljivi oskarovac Hans Zimmer.

Što se tiče glumačke ekipe filma Dina: Drugi dio, ona je zaista impresivna. Tako uz Chalameta i Zendayu u filmu glume i Rebecca Ferguson, Josh Brolin i Austin Butler. No, tu su i Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Lea Seydoux, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling i Javier Bardem. Više o ovom SF spektaklu doznajte na stranicama IMDB-a.

VIDEO TRAILER: Dina: Drugi dio | Dune: Part two

Tagged