arheološki muzej zagreb / listopad 2014.

Digitalna 16. Noć muzeja – posjetite Virtualni Arheološki muzej u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu zatvoren je za posjetitelje zbog oštećenja nastalih u potresu u ožujku 2020. godine. Ali bez obzira na oštećenja, od tada dostupan je putem niza zanimljivih, zabavnih i edukativnih online sadržaja na mrežnim stranicama Arheološkog muzeja na adresi amz.hr, a tako će biti i na Noć muzeja!

Tako će i tijekom Digitalne 16. Noći muzeja sadržaji Arheološkog muzeja u Zagrebu dostupni su publici u Virtualnom Arheološkom muzeju u Zagrebu.


3D virtualna šetnja stalnim postavom otkriva pretpovijesne, egipatske, antičke i srednjovjekovne zbirke, baš onako kako su bile postavljene prije potresa i djelomične evakuacije arheološke građe. 3D modeli predmeta visoke vjernosti omogućuju njihovo razgledavanje kakvo nije moguće ni u samom muzeju.

Vodiči kroz stalni postav pretpovijesti i starog Egipta donose saznanja i zanimljivosti koje su poznate zahvaljujući dugogodišnjim znanstvenim istraživanjima koje provode arheolozi i egiptolozi.

Zagreb dok ga još ni bilo – prije 1094. – projekt koji spomenicima obilježava zanimljive nalaze u Zagrebu dok grad još nije postojao. Informacije o postavljenim spomenicima i njihovim lokacijama pronađite u Virtualnom Arheološkom muzeju, a publici ostaje prošetati i potražiti ih u našem gradu.

Kratki dokumentarni film Broken exhibition o izložbi koja je doživjela dva potresa

Dokumentarni film Broken exhibition je snimljen između dva potresa, onog prvog u ožujku u Arheološkom muzeju u Zagrebu, i drugog u prosincu kada je izložba bila postavljena u Gradskom muzeju Sisak.

Za djecu i mlade, a i sve one koji se tako osjećaju, edukativni, zabavni sadržaji poput puzzli, prezentacija, video materijala i kvizova. Besplatna mobilna aplikacija Iron Age Danube na zabavan način odaje pojedinosti o arheologiji i detektivskom poslu istraživanja naše prošlosti.

Nova metoda prezentiranja arheoloških krajolika – Vizualizacija s dva groblja pod tumulima Kaptol-Čemernica i Kaptol-Gradci u Požeškoj kotlini koja je kao i mobilna aplikacija, rezultat aktivnosti projekata Europske unije u kojima Arheološki muzej u Zagrebu sudjeluje kao partner.

Posjetite Virtualni Arheološki muzej i obilježite 16. Noć muzeja!

Tagged