de staat 2019

De Staat – nizozemski alternativni rock bend nastupa u Tvornici kulture

Sjajni nizozemski alternativni rock bend De Staat objavio je kompilacijski video live nastupa za pjesmu Pikachu ususret premijernom zagrebačkom nastupu u Tvornici kulture, u utorak, 29. listopada 2019. godine. Kao predgrupa će nastupiti belgijski bend Shht. De Staat je krenuo na veliku europsku turneju koja prati aktualni album Bubble Gum, a kao dio toga nastao je novi live video, a za pjesmu De Staat kaže: “Pikachu je naš mali obol techno klasicima 80-ih, a radi se o prljavoj strani digitalnog života: vrebamo jedni druge, na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme.” Europska turneja vodi ih kroz Njemačku, Poljsku, Slovačku, Rumunjsku, Bugarsku, Češku, UK, Irsku, Belgiju, Nizozemsku, Španjolsku i Francusku do kraja prosinca. Svi koncerti na domaćem terenu u Nizozemskoj su već rasprodani, kao i neki po Njemačkoj i Belgiji, čime pokazuju da je njihovo najmoćnije oružje nastup uživo.

Bend je s aktualnim izdanjem dospio u top pet albuma na domaćem terenu, a uz rasprodane nastupe u Europi, bili su i predgrupa za Muse, Papa Roach i The Rolling Stones. De Staat otvara vrata raznih žanrova, mediji opisuju njihov rock kao nešto na što bi Queens of the Stone Age bili ponosni, a sami kažu da njihova glazba dopire posvuda.

Mega uspješan singl Kitty Kitty, kojim su najavili aktualni album Bubble Gum, s prepoznatljivom bass linijom nadopunjuje tekst koji je nastao nakon dolaska Donalda Trumpa na vlast u SAD-u, a progovara o stvaranju različitih skupina u društvu.

Kao predgrupa nastupit će Shht, a sebe nazivaju space rock bendom za sadašnju generaciju. Belgijska petorka donosi moderan digitalni kolaž ideja, u live nastupu nabijenom energijom.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 60, dok će na dan koncerta iznositi 80 kuna. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13), Dancing Bear (Gundulićeva 7), Croatia Records (Bogovićeva 5), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Pločnik (Međimurska 21) i Glazbena knjižara Rockmark (Berislavićeva 13).

Organizator koncerta je Tvornica kulture.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “De Staat – nizozemski alternativni rock bend nastupa u Tvornici kulture

Comments are closed.