dani piva karlovac 2023 | friso lefeber, maja, mušić, marta bulhak, nikolina brnjac, martina furdek hajdin, damir mandić i ivan vukušić

Dani piva Karlovac 2023 otvoreni koncertom Parnog valjka – drugi dan ovog festivala piva donosi koncerte Grše, Psihomodo Popa i Belfast Fooda!

Uz tradicionalno otvaranje pivske bačvice, svjetlosni show te fantastičan koncert Parnog valjka, u petak, 26. kolovoza 2023. godine, započeli su 36. Dani piva Karlovac! A dan kasnije, u subotu, 26. kolovoza, slijedi bogat program uz pivske radionice, interaktivne igre za posjetitelje i posebne turističke ture. I dodajmo, večernji program donosi nastup Grše, Psihomodo Popa i Belfast Fooda!


Dani piva Karlovac 2023 traju sve do utorka, 29. kolovoza, uz odličan izbor piva i raznovrsnu gastro ponudu te glazbene nastupe domaćih pop i rock izvođača. A prvog dana su na karlovačkoj Promenadi započeli 36. po redu Dani piva, najveći hrvatski festival piva s tradicijom koja je započela još davne 1984. godine. U pet festivalskih dana posjetitelje očekuje čak 17 koncerata na dvije pozornice, bogata gastronomska i turistička ponuda te više od 20 domaćih i inozemnih vrsta piva uz zanimljive popratne aktivnosti.

Laserskim showom na glavnoj pozornici otvoreni su Dani piva Karlovac 2023 nakon čega su uslijedila dva sata najvećih hitova legendarnog Parnog valjka pojačanog novim pjevačem, mladim Igorom Drvenkarom, kojeg je publika u potpunosti prihvatila. Subotnji glazbeni program počinje već u 17:30 sati nastupom funk soul banda Brown Sugar na pozornici Gastro kutka. Koncerti na glavnoj pozornici započinju u 19:45 sati nastupom riječkog Belfast Fooda koji će zagrijati publiku za dalmatinskog repera Grše. Top hitovi Mama mia i SIP zatrest će se u Karlovcu od 21 sat, dok je kraj večeri rezerviran za legendarni Psihomodo Pop.

U subotu nastupaju Grše i Psihomodo Pop, u nedjelju Opća Opasnost!

U nedjelju, 27. kolovoza nastupaju Djeca!, Kojoti i Opća opasnost, a u ponedjeljak, 28. kolovoza, Detour i Dalmatino. A u utorak, 29. kolovoza, zadnjeg dana Dana piva, nastupaju Mirna Škrgatić i Nina Badrić. Uz večernji, bogat je i dnevni program Dana piva. U sklopu Gastro kutka kod Sokolskog doma, u subotu, 26. kolovoza 15 do 17 sati, održavaju Pivske radionice by Karlovačko gdje će o povijesti i proizvodnji piva te pivskim stilovima govoriti trener u prodaji HEINEKENA Hrvatska Damir Fluka. A radionicu o pripremi hrane s pivom održat će karlovački gastro influencer Saša Vukić, poznatiji kao Sašina kuhinja.

Posjetitelji će imati priliku naučiti kako točiti pivo iz točionika te kušati pivski gulaš. U 18 sati kod kina Edison započinje interaktivna igra Pivska potraga, a najbolja natjecateljska ekipa osvojit će škrinju s pivskim blagom. Tu su još i tematska tura Frtalj Cenera te plovidba žitnom lađom, kao i brojne druge aktivnosti ugostitelja diljem grada u sklopu projekta

Dani piva vas pozivaju na pivo u Karlovac!

Za vas je pripremljeno više od 20 inozemnih i domaćih piva! Dodajmo, neizostavni dio Dana piva Karlovac svakako su prepoznatljivi karlovački pivski pereci. Ali i raznolika ponuda piva i dobra gastro ponuda koja se odlično slaže s pivom. Na prostoru oko glavne pozornice nalazi se više od 20 kućica s festivalskom gastro i trgovačkom ponudom te suvenirima. A posjetitelje Gastro kutka očekuje restoran za 300 ljudi uz više od 30 jela u ponudi.

Unutar Gastro kutka nalazi se i poseban šank Svijet piva na kojem posjetitelji uz domaću novinu Karlovačko Ledeno mogu isprobati i 12 inozemnih brendova poput najnovijeg Laško Burina. U ponudi posjetitelji mogu pronaći i tamni Laško Zlatorog, Union nefiltrirano svijetlo i tamno te novitet Hoppy Lager. U ponudi je i Desperados Ginger, Lagunitas IPA i SOL, kao i dva austrijska piva – GÖSSER Hell i ZIPFER Märzen. A tu su i dvije češke etikete Kruševice Imperial i Krušovice Černe.

Uz navedene brendove, Svijet piva će nuditi i ostala piva iz portfelja kompanije HEINEKEN Hrvatska. Točnije, cijelu liniju Karlovačkog, Heineken, Desperados i Laško. Za ponudu craft piva pobrinut će se pivovare Podrum i Medvedgrad. Svi koncerti i popratne aktivnosti besplatne su za sve posjetitelje. Dane piva organizira Grad Karlovac. Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost Karlovac. Više informacija o 36. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici na adresi danipiva.net. Također, sve možete pratiti putem Facebook i Instagram profila Dana piva Karlovac 2023.

VIDEO: Grše | Psihomodo pop | Belfast Food

Tagged