35. dani piva karlovac 2022

Dani piva Karlovac 2022 – bogata gastro, pivska i glazbena ponuda

Od 26. do 30. kolovoza 2022. godine Karlovac će biti mjesto susreta za sve ljubitelje dobre zabave, koje nema bez još bolje glazbe – počinju Dani piva! Svi koji su do sad posjetili Dane piva uvjerili su se da Karlovac uvijek osigura nezaboravni doživljaj. A uz već ranije najavljene izvođače – Gibonnija, Vannu, Urbana i Vatru – Dani piva Karlovac potvrdili su i dolazak Hladnog piva, Borisa Štoka, Crvene jabuke, Daleke obale, grupe Denis & Denis, Buđenja, Pocket palme i Podočnjaka! Uz to posjetitelje će oduševiti i bogata gastro i pivska ponuda, kao i brojne druge aktivnosti. A njih, to već svi znaju, nikad ne manjka u Gradu na četiri rijeke!


U petak, 26. kolovoza, na Dane piva u Karlovcu, uz već potvrđen nastup Gibonnija, stiže pop rock sastav Buđenje. Podsjetimo, oni su ove godine predstavili svoj novi album Brudet na kojem gostuju brojne kolege. A ujedno su Brudetom potvrdili kako su jedni od nositelja domaćeg mainstream popa. Osim već najavljenih Urbana i Vatre, u subotu, 27. kolovoza, na 35. Dane piva dolazi sve uspješniji synth-pop trio Pocket palma koji ne prestaje nizati odlično prihvaćene albume. Kako od publike, tako i od kritike. Nakon vrlo uspješnog debitantskog albuma, tijekom 2021. predstavljaju i drugi pod imenom Atomi. A on je doista svojom zrelošću zacementirao mjesto ovog trija na regionalnoj sceni.

U nedjelju 28. kolovoza, na pozornici Dana piva nastupit će Boris Štok

Boris je dobitnik nagrade Porin za najbolji album alternativne glazbe za njegov Ispod kože objavljen 2018. godine. Ovaj inovativni riječki glazbenik surađuje s brojnim renomiranim i nagrađivanim glazbenicima, kao pjevač, autor tekstova i koautor glazbe. Nakon Borisa Štoka na pozornicu Dana piva dolazi splitska grupa Daleka obala. Ovaj legendarni bend će Karlovčanima predstaviti presjek hitova bogate karijere, koje publika uvijek s radošću dočeka.

U ponedjeljak, 29. kolovoza Crvena jabuka, koju ne treba previše predstavljati, zapalit će Karlovac hitovima koji žive još od davne 1985. godine. Od samog početka Crvena Jabuka je ostavila brojne istaknute pjesme i albume na kojima su odrastale mnoge generacije. A taj dugački niz se nastavio i do danas albumima i kompilacijama. Uz Crvenu jabuku, publiku će taj dan zabavljati i grupa Denis & Denis koja ove godine slavi 40. godina postojanja. Prvi album Čuvaj se objavljen je 1984. godine i dostigao je zlatnu tiražu, isto kao i drugi album Ja sam lažljiva objavljen 1985. godine. Nakon pauze i ponovnog pokretanja grupe 2012., Denis & Denis nastupa u svom originalnom sastavu.

Dani piva Karlovac u utorak, 30. kolovoza, organiziraju veliko finale

A na njemu nastupaju Podočnjaci, mladi sastav iz Kutine čija je glazba fuzija različitih žanrova s naglaskom na trap i pop. A pažnju javnosti zadnjih su godinu dana uhvatili pjesmama Pozeru, Šiške i Papuče. Nakon mladih nada, pozornicu preuzima Hladno pivo. Ovaj zagrebački bend svoj prvi koncert odsvirao je još 1988. godine, a tijekom godina postao jedan od najpoznatijih hrvatskih bendova impresivne karijere. Hladno pivo uspjelo je progurati punk rock na vrhove top lista, iskrojiti glazbenu povijest kompletne regije i underground zvuk izvući iz klubova u dvorane i na stadione.

Jurnjavu kroz uspješnih 35 godina karijere Hladno pivo će obilježiti na ovogodišnjim Danima piva u Karlovcu uz neke od najvažnijih pjesama karijere. Tako ćemo slušati Fur immer punk, Zimmer frei, Politika, Teško je ful biti kul, Samo za taj osjećaj i Ne volim te. Dane piva organizira grad Karlovac, dok je Karlovačko pivo generalni sponzor. Svi programi koje održavaju Dani piva Karlovac besplatni su za sve posjetitelje. Više informacija o 35. Danima piva možete pronaći na službenoj stranici festivala te na Facebook ili Instagram profilu.

Tagged