dan snaith - caribou - 2020

Dan Snaith i njegovi Caribou nakon više od 10 godina vraćaju se u Zagreb

Nakon dugih deset godina čekanja, u Zagreb se 4. studenoga 2020. godine vraća kanadski genijalac s londonskom adresom Dan Snaith i njegov sjajni četveročlani bend Caribou.

U trenutku kad je sudbina svih ljetnih festivala pa tako i SuperUha neizvjesna, jer je nemoguće procijeniti ni približnu duljinu trajanja aktualne pandemije korona virusa, a shodno tome sve više međunarodnih izvođača otkazuje ili odgađa svoje ljetne nastupe, SuperUho ipak donosi jednu lijepu vijest za jesen, kad će, nadaju se orzanizatori, zdravstvena i sigurnosna situacija biti normalizirana.

Ovaj se četrdesetdvogodišnji doktor matematike na našu veliku sreću još kao Manitoba 2004. prvi put pojavio u KSET-u, nedugo po objavljivanju sjajnog albuma Up in Flames kad je s Chicago Underground Triom rasplesao krcati klub, zacementiravši svoj status u ovom gradu, po svemu sudeći, za sva vremena.Ni promjena imena u Caribou pod prijetnjom tužbe stanovitog Handsome Dicka Manitobe nije nimalo naškodila Danu, jer svaki je njegov novi dolazak u Zagreb privlačio sve više ljudi, dok je svakim novim izdanjem sve više i više razoružavao kritiku, dovodeći svoj apstraktni spoj elektronike i indie popa na godišnje liste najboljih albuma diljem svijeta.

Nisu stoga izostale ni brojne strukovne nagrade, poput prestižnih kanadskih Polaris Music Prizea i Juno Awardsa koje su pristizale svakim novim albumom. Više o Caribou doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi caribou.fm.

Posljednjim zagrebačkim koncertom Caribou su promovirali album “Swim”

Albumom Swim su dali naslutiti i znatan komercijalni potencijal ove grupe, dodatno potenciran nakon što su 2012. godine odradili čitavu svjetsku turneju kao potpora Radioheadu. Nije stoga bilo nimalo čudno da su dvije godine poslije objavljivanjem albuma Our Love doslovno eksplodirali i klubove kapaciteta od 500 zamijenili dvoranama koje primaju 3000 ljudi, a na festivalskim su se popisima uspeli na sam vrh. Tako su te i 2014. svirali u pulskoj Areni kao glavno ime velikog koncerta kojim je otvoren Dimensions festival.

28. veljače 2020. godine Caribou su objavili novi album Suddenly kojeg je kritika, kao i prethodnike, dočekala hvalospjevima, a kojeg će u studenom predstaviti i zagrebačkoj publici, ovaj put uz tehničku produkciju koja uvelike nadilazi sva njihova dosadašnja gostovanja.

Nije pretjerano konstatirati da će to biti pravi pravcati praznik, kako za uši, tako i za oči. I zapamtite, pazite na sebe, ljude oko sebe, ostanite doma i nemojte paničariti!

Ulaznice

Ograničeni broj ulaznica po promotivnoj cijeni od 170 kuna u prodaju kreće odmah putem internet prodaje dućana Dirty Old Shop i Rockmark. Po toj će se cijeni moći kupiti do 31. ožujka ili do isteka zaliha. Nakon toga će im cijena biti 190, a na samom ulazu, ako ih ostane, koštat će 220 kuna.

Kada to bude moguće, ulaznice će biti dostupne i za fizičku kupovinu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13).

Caribou | Full Set | Pitchfork Music Festival Paris 2014 | PitchforkTV

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -