damir avdić - mainstream horror - 2022.

Damir Avdić u klubu Močvara promovira album “Mainstream Horror”

“Revolucija jebe svoju djecu, ali jebe i Damir Avdić nju.” Ne znamo rečenicu kojom bi se bolje opisala beskompromisnost muzike koju ovaj glazbenik kreira od ove koju je svojedobno o njegovom koncertnom nastupu napisao Goran Pavlov na stranici potlista.com. Damir Avdić svojom muzikom i tekstovima secira stvarnost ne tražeći, ali ni ne nudeći nikakav kompromis.


Avdić je prije samostalne karijere djelovao u tuzlanskom bendu Rupa u zidu, a od 2008. i sada već kultnog albuma Mrtvi su mrtvi predstavlja se samo sa svojim glasom i distorziranom gitarom. Tako ogoljen, Bosanski psiho ili Diplomatz ili Graha, kako su mu nadimci, od starta svoje karijere oštrim i sjajnim tekstovima briljantno ukazuje na sve ono što nad okružuje. Avdić nikada nije ustuknuo – uvijek se držao svog stila. A iako bi čovjek rekao da će nakon svih ovih godina ova forma malo izgubiti na oštrici, novi album Mainstream Horror pokazuje da to nije tako.

Avdić na ovom albumu još jednom kaže sve ono što se mnogi ne usuđuju

Mada vjerojatno svi slično razmišljamo o svijetu koje nas okružuje. Ogoljen, prepušten tom dualizmu vokala i gitarskih rifova, Mainstream Horror još jednom pokazuje Avdića kao jednog od najzanimljivijih alternativnih umjetnika u regiji. Iako su mu albumi odlični, najveća snaga Damira Avdića uvijek su bili koncerti. Naime, na njima dodatno do izražaja izlazi ta njegova beskompromisnost. Više o ovom osebujnom glazbeniku doznajte na Wikipediji.

Njegov povratak u Močvaru sigurno je jedan od koncertnih vrhunaca programa tog kluba u svibnju. A ovo je još jedna prilika da uživate u svemu onome što je Damir napravio tijekom svih ovih godina. Naravno, s naglaskom na Mainstream Horror! Koncert će se u klubu Močvara održati u četvrtak, 5. svibnja 2022. godine. Ulaznicu možete kupiti u pretprodaji po 70 ili na dan koncerta na blagajni kluba po 90 kuna.

Video: Damir Avdić – Mainstream Horror

Tagged