damien rice :: tour press photo by blair alexander :: 2022.

Damien Rice, jedan od najznačajnijih svjetskih indie kantautora, premijerno nastupa u Zagrebu

Damien Rice, irski glazbenik i jedno od najznačajnijih imena svjetske kantautorske scene u posljednja dva desetljeća, premijerno nastupa u Zagrebu! Mjesto događanja je Kino SC, a koncert će se održati u nedjelju, 2. travnja 2023. godine. S obzirom na izuzetno rijetke turneje i život daleko od pozornosti medija i reflektora velikih pozornica, Damienov dolazak u Zagreb prava je poslastica za sve fanove nezavisne i indie glazbene scene. Dodajmo da se nastup u Savskoj ulici pridružuje rijetkom popisu svirki na ovoj turneji. A on za sada uključuje samo Manchester, London, Antwerp, Pariz, Amsterdam, Berlin, Milano i Udine.


Damien Rice je tesktopisac, glazbenik, producent, a ujedno svira i piano, gitaru, perkusije i klarinet. Karijeru je počeo s bendom Juniper, a nakon raspada obišao je Europu svirajući po ulicama i vratio se kući te počeo solo karijeru. Debitantski album O iz 2002. dosegnuo je 8. mjesto najboljih UK albuma, osvojio Shortlist Music Prize, a čak tri singla su dosegla mjesto na top 30 ljestvici. Drugi album naziva 9 sadržavao je pjesme koje su se pojavljivale u brojnim filmovima i serijama. A nakon raznih suradnji objavio je i album My Favourite Faded Fantasy. Glazbeno je angažiran i oko projekata poput Songs for Tibet ili Freedom Campaign. Svojom glazbom je inspirirao i Eda Sheerana, a sam Damien povodom ove turneje kaže da ima i ponešto novo za predstaviti.

Prodaja ulaznica za koncert Damiena Ricea koji će se održati u Kinu SC krenut će u petak, 2. prosinca 2022. godine. Dodajmo da će točne informacije o cijenama i prodajnim mjestima bit će poznate idućeg tjedna. Više informacija o irskom indie glazbeniku Damienu Riceu doznajte na Wikipediji ili na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: Damien Rice – Cannonball / Volcano

Tagged