communication management forum 2021

Communication Management Forum 2021 – tema je postpandemijski svijet

Communication Management Forum 2021 je znanstvena i multidisciplinarna međunarodna konferencija s temom “Post-pandemijski svijet: loša slika ili dobra prilika?”, a održat će se 19. i 20. ožujka 2021. godine u virtualnom okruženju.

Organizatori Communication Management Foruma (CMF) okupit će ugledne znanstvenike i stručnjake iz područja komunikacija, menadžmenta, turizma, sociologije i psihologije, koji će nastojati dati odgovor na pitanje kakav nas svijet očekuje po završetku pandemije koronavirusa.

“Situacija s pandemijom koronavirusa dokazala je da sve organizacije moraju biti spremne za promjene. Pandemija je nametnula nove okolnosti rada, učenja i djelovanja, a samo oni koji su se odlučno i spremno uhvatili u koštac s krizom izvukli su najbolje”, rekao je Damir Jugo, dekan Edward Bernays University Collegea i supredsjedatelj Programskog odbora CMF-a. Jugo također te ističe kako je “pandemija dokazala da organizacije moraju pratiti aktualne trendove društva ili je njihovo postojanje ugroženo”.

Gotovo svi aspekti života doživjeli su značajne promjene uslijed pandemije, a nameće se pitanje kako će svijet izgledati nakon toga

Kako je hrvatska javnost reagirala na pandemiju nastojalo se otkriti istraživačkim projektom Otpornost hrvatskog društva uslijed COVID-19 pandemije. Njegarovodi ujedno i suorganizator ovogodišnjeg izdanja konferencije Institut za društvena istraživanja u Zagrebu.

Iza ovog istraživačkog projekta stoji jedan od 15 hrvatskih znanstvenika koji istražuje utjecaj ovoga virusa doc. dr. sc. Branko Ančić, znanstveni suradnik Instituta za društvena istraživanja i supredsjedatelj Programskog odbora CMF-a.

Industrija na koju je pandemija koronavirusa zasigurno snažno utjecala je turizam

Na virtualnom izdanju CMF-a znanstvenici i stručnjaci će predstaviti najnovije rezultate istraživanja, koji imaju za cilj ponuditi korake i potencijalna rješenja kako bi se oporavak sektora turizma. Među navedenim znanstvenicima bit će i ravnatelj Instituta za turizam doc. dr. sc. Damir Krešić, ujedno supredsjedatelj Programskog odbora konferencije.

Odgovore na pitanja ključna za gospodarski, turistički i društveni oporavak, razmišljanja znanstvenika i istraživača iz nekoliko područja te ponajbolje recenzirane znanstvene radove bit će moguće pronaći u posebnim izdanjima visoko prepoznatih znanstvenih časopisa Turizam, Sociologija i prostor, Medijska istraživanja te Communication Management Review.
U protekla tri izdanja CMF je okupio više od 500 domaćih i inozemnih znanstvenika i stručnjaka iz komunikacija, turizma, menadžmenta te srodnih područja.

Prijave sažetaka znanstvenih radova traju do 31. siječnja, a svi radovi trebaju biti rezultat aktualnog i izvornog istraživanja autora. U organizaciji ovogodišnjeg izdanja konferencije, Edward Bernays University Collegeu pridružili su se Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i Institut za turizam. Novosti o konferenciji možete pratiti na mrežnoj stranici commforum.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -