cinestar cinema book club - kaptol boutique cinema zagreb - 2022.

Cinema Book Club – CineStar predstavlja novi koncept za ljubitelje knjiga i filmova

Godina pred nama obiluje filmovima snimljenima prema knjigama, što je nadahnulo CineStar da predstavi novi kino koncept – Cinema Book Club. Projekcije filmova te druženje uz kavicu i knjigu održavat će se periodično vikendima u Kaptol Boutique Cinema tijekom cijele godine.

Cilj Cinema Book Cluba je predstaviti filmove koji su snimljeni prema književnim djelima, a želja organizatora je povezati ova dva vida umjetnosti. Naime, oni nisu konkurencija, već jedna priča ispričana na različite načine. Prvi Cinema Book Club održat će se od 27. do 30. siječnja 2022. godine u Kaptol Boutique Cinema. Na programu će biti filmovi Mračna kći, premijerno Ulica noćnih mora i Igra ljubavi i mržnje.

Knjiga ili film? Vječno je pitanje…

Ono što neku knjigu čini dobrom nije nužno isto što čini film dobrim. Ali svakako čitajući knjigu ili gledajući film imamo priliku na neko vrijeme maknuti se od realnosti i postižemo duhovno i emocionalno zadovoljstvo. Ponekad pročitamo prije knjigu pa želimo pogledati film, a ponekad obrnuto. I nije bitan redoslijed. Katkad nas film oduševi, a knjiga nas razočara i obrnuto. Ipak bitno je da su nas oboje dotakli i da želimo svoje slobodno vrijeme posvetiti filmu ili knjizi.

Pokraj raznih skrivenih prigodnih iznenađenja za posjetitelje na ukupno 36 projekcija ova tri filma na Kaptolu, 27. siječnja možete sudjelovati na književnoj večeri o fenomenu Elene Ferrante. Gošće večeri su Marina Pejnović, redateljica koja je režirala predstavu Genijalne prijateljice prema predlošku Ferrante te Ana Badurina, prevoditeljica Elene Ferrante i predsjednica Društva hrvatskih književnih prevodilaca. Nakon razgovora slijedi projekcija filma Mračna kći.

Cinema Book Club donosi jedinstvenu projekciju koja osim filma uključuje i knjigu “Mračna kći” te piće u baru

Dodatno, u subotu, 29. siječnja, u crvenoj boutique dvorani prepoznatljivoj po knjigama koje krase njene zidove, a koja ima kapacitet svega 56 fotelja, organizirana je jedinstvena projekcija koja osim filma uključuje i knjigu Mračna kći te piće u baru. Sve posjetitelje očekuju i prigodni bookmarci, a u prostoru kina bit će i atraktivni book corner. Partneri Cinema Book Cluba su Barcaffe i Knjižara Fraktura. U baru ćete moći kušati nove okuse kave jer mnogi znaju da je čarolija knjige još posebnija uz okus omiljenog crnog napitka. A Fraktura sve posjetitelje zagrebačkog Cinema Book Cluba daruje posebnim popustom od 25 kuna do četvrtka, 31. ožujka 2022. godine. Dodajmo da će nacionalno svi posjetitelji dobiti popust na online kupnju na mrežnoj stranici fraktura.hr u istom periodu.

Video: Cinestar Cinema Book Club: Mračna kći – Ulica noćnih mora –

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -