chui I 2022. I foto: marina uzelac

Chui započinju slavlje 10. rođendana na pozornici Ljetnog kina Tuškanac

Chui, dobro znano i etablirano ime na domaćoj glazbeni sceni, u 2022. godini slave svoju prvu veliku obljetnicu. Inovativni zagrebački jazz rock bend koji je publiku i kritiku od samih početaka očarao svojim unikatnim glazbenim stilom, ove godine slavi 10 godina umjetničkog i glazbenog djelovanja. A tu obljetniuc će obilježiti koncertom na Ljetnoj pozornici Tuškanac u petak, 3. lipnja 2022. godine.


Koliko su Chui veliki zaljubljenici u film i popratne teme, potkrijepljuje i podatak kako će ovaj zagrebački nastup i koncertna proslava njihovog desetog rođendana biti popraćen projekcijom filma Berlin, simfonija velegrada, za koji je ovaj bend radio glazbu.

Naime, Chui su tijekom 2019. godine, upravo pred pandemijsko razdoblje, skladali glazbu za spomenuti stari njemački crno-bijeli dokumentarni film koji je režirao Walter Ruttmann, koju je bend potom premijerno izveo u kinu Tuškanac povodom otvorenja Zagrebačkog Berlinale Specijala u organizaciji Goethe instituta i Hrvatskog filmskog saveza. Taj cijeli event je bio jako uspješan. A to potvrđuje i podatak kako su Chui na jesen 2021. ovu glazbu izvodili i na otvaranju Dana hrvatskog filma na istoj lokaciji. A potom su je izveli i na varaždinskom DOP festivalu.

Glazba za film skladana je na način da je svaki od članova bio zadužen za jedan od pet aktova

A Toni Starešinić, vođa benda, bio je zaslužan za dva akta. Sve to rezultiralo je žanrovskim obiljem, odnosno epskim synth temama, ali i elektroničkim plesnim numerama. Ovim djelima bend se tako dodatno povezao koautorstvom unutar aktova. Samim time su potvrdili kako Chui dišu kao jedno, nadopunjujući se skladno u različitostima.

Chui je sastav koji danas čine Toni Starešinić, Vojkan Jocić, Konrad Lovrenčić i Ivan Levačić. A otkako su se lansirali na planetu Zemlju pred ljeto 2012. godine i predstavili se publici istoimenim albumom prvijencem, prošli su zvjezdani put koji je jednostavno rečeno nevjerojatan. Desetljeće im je ispunjeno kontinuiranim diskografskim radom. U to vrijeme objavljili su i pet sjajnih izdanja za diskografsku kuću Dancing Bear. A sve se to popratilo i pregrštom koncertnih i festivalskih nastupa diljem zemlje i čitave Europe. Tu su bile i brojne suradnje s cijenjenim glazbenicima i umjetnicima te razna skladanja glazbe za kazalište i film.

Koncertna proslava na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac tek je dijelić onoga što nam Chui spremaju u 2022. godini. U njoj od ovog benda možete očekivati mnoštvo diskografskih aktivnosti i fantastične inovativne glazbe koja će nesumnjivo osvojiti vjernu, ali i neku novu publiku koja će uživati u njihovim uvijek primamljivim glazbenim kombinacijama. Ulaznice po cijeni od 70 kuna u pretprodaji te 90 na dan koncerta nabavite na svim prodajnim mjestima Entria. Također, možete ih kupiti i u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Chui – Iz kapetanovog dnevnika feat. Mangroove

Tagged