chris eckman - močvara zagreb - 2021.

Chris Eckman i njegov bend u Močvari sviraju pjesme s albuma “Where the Spirit Rests”

Chris Eckman je nekada bio stanovnik Seattlea, a već dugo godina živi u Ljubljani. No, Chris Eckman je i Zagrebu i Močvari “naš” i “domaći”. Samo oni najrevniji bilježe sve njegove zagrebačke nastupe. Solo s “The Walkabouts”, kao “Chris & Carla”, svirao je s The Bambi Molestersima i The Strange, surađivao je s Hugo Raceom iz The Bad Seedsa kao Dirtmusic…

Chris se u Močvaru vraća da bi nam predstavio svoj peti, ljetos objavljeni album “Where The Spirit Rests”. Dodajmo da je ovaj album nasljednik albuma “Harney County” iz 2013. godine. Ostat će zabilježeno da je jednu pjesmu s ovog albuma Chris prvi put predstavio baš na terasi Močvare u ljeto 2020. godine, na prvom “pandemijskom” koncertu održanom u Zagrebu.


Pjesma, najavljena kao mali uvid u dane koje je Chris proveo u izolaciji, nagovijestila je njegov najintimniji i najintrospektivniji album. Njega je snimio u Ljubljani sa svojim sada već stalnim suradnicima. To su Žiga Golob na kontrabasu i Blaž Celarec na bubnju, a pjesme su snimljene uz nekolicinu gostiju na različitim gudačkim i klavirskim instrumentima. Sedam pjesama u trajanju od preko 40 minuta objavio je Chrisov dugogodišnji diskografski partner Glitterhouse Records. Zvučnu sliku Chris je realizirao uz pomoć producenta Alastaira McNeilla.

Chris i njegov bend predstavit će album Where the Spirit Rest

Chris će ovaj put u Zagrebu, zajedno sa Žigom i Blažom, predstaviti album Where The Spirit Rests u cijelosti. A predstavit će i nezaobilazni prolazak kroz ostatak njegovog bogatog autorskog kataloga te još jednom pokazati zašto ga smatraju jednim od najvećih izvođača američke songwiterske scene. Ili, kako su naveli na AllMusicGuideu: “One of the most underrated U.S. songwriters, a man who can pack a short story into image-laden lyrics.” Više o Chrisu Eckmanu doznajte na njegovoj mrežnoj stranici na adresi chriseckman.net.

Koncert Chrisa Eckmana i benda održat će se u sklopu programa Začarana Močvara u klubu Močvara. Koncert će se održati u subotu, 27. studenoga 2021. godine. Vrata kluba se otvaraju u 19, a koncert počinje u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 80 kuna u pretprodaji, a ako ih ostane, na dan koncerta cijena će im biti 100 kuna. Za ulaz u klub potrebno je pokazati Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili dokaz o preboljenju u zadnjih šest mjeseci te predočiti osobnu iskaznicu. Svaka od potvrda mora imati QR kod.

Video: Chris Eckman – This Curving Track

Tagged