cantus ansambl / 2019.

Cantus Ansambl najavio novu koncertnu sezonu u zagrebačkoj Laubi

Nakon sjajne protekle sezone, Cantus Ansambl je najavio novi koncertni ciklus u zagrebačkoj Laubi – kući za ljude i umjetnost za sezonu 2019./2020. te će se od rujna 2019. do lipnja 2020. godine održati pet koncerata.

Sezona se otvara već 23. rujna 2019. godine prvim koncertom ciklusa. Na koncertu prigodno naslovljenom Maple Syrup, uz kanadskog dirigenta Owena Underhilla ansambl će predstaviti suvremene skladbe koje dolaze iz dalekog Vancouvera. Na koncertu će gostovati i velika kanadska čelistička zvijezda Ariel Barnes.

Na koncertu Minestrone alla Italiana 16. prosinca 2019. flautisti Dani Bošnjak, Ana Batinica i Roberto Fabbriciani izvest će pet kompozicija talijanskih suvremenih skladateljima u kojima će flauta biti predstavljena kao centralni instrument, od solističkih nastupa uz komorni ansambl pa sve do neobične kombinacije tri bas flaute uz live elektroniku.

Najavljeni su i koncerti za sljedeću 2020. godinu. Chiles en Nogada, posvećen meksičkoj suvremenoj glazbi, na rasporedu je 24. veljače. Na tom koncertu će uz Cantus Ansambl gostovati ikona suvremene glazbe, violinist Irvine Arditti, koji će izvesti skladbu svoje žene, meksičke skladateljice Hilde Paredas. Na programu će se pronaći i skladba Bajo el volcán skladateljice Julia Estrade za čak sedam kontrabasa!

U sklopu ciklusa 4. svibnja 2020. godine gostovat će i francuski ansambl Proxima Centauri, a koncert Sachertorte pod vodstvom dirigenta Ivana Josipa Skendera, s austrijskom suvremenom glazbom u fokusu zatvorit će ciklus 8. lipnja 2020. Koncertima će dirigirati i umjetnički ravnatelj ansambla, skladatelj i dirigent Berislav Šipuš.

cantus ansambl / koncertni ciklus 2019-2020 / lauba zagreb

Cantus Ansambl – osnovne informacije

Cantus Ansambl osnovan je 2001. godine, a nastao je tek kao festivalski ansambl u okviru Muzičkog biennala Zagreb. Vrlo brzo je “raskinuo inicijalne okvire te nemilosrdno nastavio samostalni prodor i težak rad na kvaliteti programa i njegove egzekucije, izvodeći samo i u međunarodnom kontekstu best of the best i newest of the newest“.

I upravo zbog opisanog Cantus Ansambl je sve do danas uspio zadržati ulogu predvodnika, ali i najaktivnijeg protagonista novoglazbene (hrvatske, regionalne, ali i međunarodne) scene. Više o ansamblu doznajte na mrežnim stranicama na adresi cantus-ansambl.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Cantus Ansambl najavio novu koncertnu sezonu u zagrebačkoj Laubi

Comments are closed.